Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
НАП - Русе се нанася в нова сграда
Автор: Екип Ruse24.bg 13:48 / 07.07.2010Коментари (0)1775
Новата сграда на НАП - Русе
От днес служителите в Офиса на НАП - Русе започват да се преместват от досегашните си 6 сгради в новата, научи Ruse24.bg. Първи за 2 дни това ще направят приходните инспектори от офиса в жк. "Дружба - 3", а до 2 седмици всички техни колеги трябва да са на новите си работни места. На пресконференция преди обяд русенските журналисти се запознаха с многото нови удобства за клиентите на приходната администрация от региона.

Новата административна сграда на НАП в гр. Русе е с адрес ул. "Майор Атанас Узунов" № 19 - застроена площ 1124 кв.м, разгъната застроена площ 6744 кв.м. Административната сграда е резултат от адаптиране на сграда - незавършено строителство за нуждите на публичната администрация, което обуславя съобразяване с определении конструктивни дадености - сградата е монолитна, тухлен строеж, 5-етажна със сутерен.

Така изградена административна сграда може да обезпечи при необходимост и структурна реформа около 340 работни места. Тя е съобразена и с изискванията на Наредбата за изграждане на достъпна среда в урбанизирана територия, затова е предвиден платформен асансьор за клиенти с увреждания за достъп до първо ниво - всъщност и двата асансьора на сградата са достъпни за тях, а на първият етаж е проектиран и самостоятелен санитарен възел, съобразен с възможностите им.

Входът за клиенти е откъм ул. "Независимост", а служебният - от югозападната страна на ул. "Майор А. Узунов". Сградата е достъпна за пешеходци и през двата входа, като съгласно утвърдената организация на движение през имота - входът към паркинга за МПС на клиенти на НАП е само от ул. "Независимост".

Свободният достъп за гражданите в административната сграда е организиран на първо и второ ниво, като достъпът до помещенията на останалите етажи ще се регламентира чрез електронна система за контрол на достъпа. Създадената организация на пропускателния режим е съобразена с функционалното разпределение на сградата и действащите работни процеси:

На първия етаж в непосредствена близост до главния вход са разположени самостоятелно помещение за охрана, деловодство и банков клон. Тук са обособени фронт-офисите за обслужване на клиенти, разположени около просторно фоайе за изчакване, в което ще работи система за електронно управление на потоците от клиенти.

На втория етаж са позиционирани служители от сектор "Услуги за клиенти", "Обработка на плащания и задължения", както и всички екипи от дирекция "Събиране" - "Управление на дълговете" и "Принудително събиране".

С цел използване на конструктивните дадености на сградата, в пространството на фоайетата на етажи 3 и 4 са обособени остъклени помещения за срещи с клиенти.

На третия етаж и четвъртия етажи се помещават офисите на органите по приходи от дирекция "Контрол" - тези, които се занимават с проверки, ревизии, селекция и координация.
Петият етаж е предвиден за офиси на общата администрация, служители от отдел "Обжалване", сървърни и комуникационни помещения и офиси за ръководството.

В сутерена са изградени архивохранилища и офиси на служителите от сектор "Архив". Тук е склада за канцеларски материали и други обслужващи съоръженията помещения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: