Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
На 13 години са най-младите майки в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:52 / 21.07.2011Коментари (19)4705
Любопитни факти станаха ясни при оповестяването на окончателните данни от Преброяване 2011. Най-младите майки в Русе са 13-годишни майки. 11 лица до 14 години живеят без брак, като от тях най-малката е 12-годишно момиче.

Като цяло данните от преброяването сочат, че интересът на русенци към брака намалява. Ако през 2001 г. 50% са били женени, сега те са 44%. Тенденцията е жителите на градовете да живеят в брак, докато по селата има повече неженени и неомъжени хора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези въпроси са на лице и при нас и никак не е лесно да се намират правилни отговори.
0
 
 
А пропос дискусиите по-горе: време е спрем да се делим на българи, цигани и прочие!А на хора - и хора!Щом си роден и живееш в България, то ти си Българин, макар и от някое малцинство и е редно да се съобразяваш със законите на страната в която живееш!И в другите държави има малзинства, там въпроса опира на организация, пари и култура,ние също много бавно вървим натам.Не лепвайте епитети безразборно, а мислете и се поставете на мястото и на другите!Пак казвам има хора и хора!Не може да се съди един човек само защото е роден еди какъв си!гледайте делата им и помислете какво ги е накарало, принудило да се стигне до там! Кризата е навсякъде, но това не означава да се озлобим тотално един срещу друг и да правим изкуствено положението още по-лошо!Повече действия и дела, по-малко приказки и злоба!:)
0
 
 
Още в средните векове се е случвало да се правят пазарлази за сватби между толкова малки момичета и наследници, в Бг историята това е факт!Но днес казваме че човек има избор?!Колкото до тези момичета , просто им съчувствам,че толкова рано ще се запознаят с майчинството ,но не и с завършването на образованието им:((Каква майка може да е момиче на 13 години, след като не е завършило образованието си, а от друга страна нито като манталитет,нито като организъм е готова за едно такова предизвикателство???Държавата защо дреме по тези въпроси?
0
 
 
Спор няма, че има и изключения и при ромите, Соня поздравления!Но самата ти знаеш, че масово ромите не могат да четат и пишат, камо ли да ползват нет..е, правата си ги знаят идеално!Сигурна съм, че самата ти ги осъждаш за това и не контактуваш с такива!Надали и на теб живота ти е поднесъл всичко на тепсия..но ти си в чужбина и не си пряк свидетел и потърпевш на действителността!никой няма против вашия етнос, но нещата вече с тях са ескалиращи!..
0
 
 
Уточнявайте, тези майки са от ромски произход и това за тях е нещо естествено!
0
 
 
браво,но такива с ценностна система като теб са твърде малко.повечето са кърлежи,които ни пият кръвчицата!а теб те поздравявам,дано повече хора от твоя етнос се усетят да раждат малко деца,за да могат да си позволят лукса да им купуват дрехи и да ги пращат на училище изрядни!това е пътят към интеграцията-друг няма
0
 
 
не може да слагате всички цигани под общ знаменател.Аз родих за пръв път на 27 години и имам само 1 дете.Той сега е на 18 години и все още не е станал баща.
0
 
 
Велизар, има ли изобщо град в България без цигани?! Аз лично много се съмнявам..
0
 
 
вярно, че Русе не е града с преобладаващо циганско население, чудно що него го споменават..да отидат в Лом, Сливен..
0
 
 
:) нали трябва да наваксат %-та на мнозинството в БГ,няма начин освен от малки да почнат-ужас
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: