Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
На близо 200 000 инцидента са реагирали от русенския център на 112 за 2020 г.
Автор: Екип Ruse24.bg 12:54 / 11.02.2021Коментари (0)547
©
Областният управител Галин Григоров поздрави служителите от Районния център на 112 в Русе по случай днешния им професионален празник. "Благодаря ви, че денонощно работите за нашето спокойствие и сигурност! Продължавайте все така с отзивчивост и отговорност, с общи усилия и подход да преодолявате всяко предизвикателство!“, това се казва във връчения поздравителен от името на Григоров на началника на структурата Полина Трендафилова.

В Районен център 112 Русе през изминалата 2020-та година са получени и обслужени 196 048 инциденти. Най-голям е относителният дял на тези, свързани с компетентността на полицията – 41%. От тях пък водещи се оказват инцидентите, свързани с престъпления против личността – 15%. Като в тази група сигнали акцент са инциденти класифицирани като хулиганство – 21%, шум, нарушение на обществения ред – 63%, домашно насилие – 11%. При сигналите, свързани с престъпление против собствеността, най-голяма е тежестта при кражбите – 41%, а на унищожаване и повреждане на собствеността се падат 11%. Следват сигналите към спешна медицинска помощ – 39%, а след това се нареждат и тези към общините от областта – 14%. Те най-често са свързани с унищожаване на общинска собственост, а също и с безстопанствени животни. Едва 5% се оказват инцидентите, които са били в обсега на дейност на службите за пожарна безопасност и защита на населението.

Сред добрите новини е, че е налице и тенденция за намаляване на злоумишлените обаждания, вследствие на предприетите мерки от РЦ 112 Русе и Областните дирекции на МВР в Северен централен район за търсене на отговорност и издаване на наказателни постановления на граждани, злоумишлено използващи телефон 112.

Припомняме, че Националната система 112 включва шест центъра за приемане и обслужване на спешни повиквания към телефонния номер, които са изградени във всеки от районите за планиране, определени със закона за регионалното развитие, а именно в София, Русе, Монтана, Бургас, Кърджали и Варна.

Пилотният образец на телефон 112 стартира през юли 2007 година в столицата. С неговото разширение, което беше направено през следващата година, той обхвана и областите София, Софийска, Кюстендил, Перник и Благоевград.

От 3 юли 2008 година в реална експлоaтация е и център 112 – Русе, който обслужва 5 области – Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово.

От 30 септември  2011 г. спешните повиквания от телефоните 150, 160 и 166, които бяха за връзка съответно със спешна медицинска помощ, полиция и пожарна безопасност и защита на населението са  пренасочени към телефон 112. Те продължават да функционират, но когато бъдат набирани, обажданията постъпват в центровете на 112.

В системата 112 са включени Министерството на вътрешните работи – Полиция, Пожарна безопасност и защита на населението; Министерството на здравеопазването – Спешна медицинска помощ; Министерството на транспорта – Морска администрация "Морско спасяване" и Български червен кръст - Планинска спасителна служба.

По-късно през деня очаквайте и някои интересни факти относно историята на 112, както и за дейността на центровете в условия на пандемия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: