Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Над 20 русенци разговаряха с народните представители от ГЕРБ
Автор: Екип Ruse24.bg 14:52 / 19.07.2010Коментари (0)1039
©
Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Даниела Миткова проведоха приемна за граждани днес. Приемът на граждани продължи и извън графика поради големия им брой - над 20 души, и спецификата на разглежданите въпроси.

В хода на приемната гражданка постави пред Нунев проблема със закупуване на общински жилища. Както е известно, след мораториум на ОбС - Русе бе прекратена тази практика. В условията на финансово-икономическа криза не е удачно да се продава, а и общината няма как да се сдобие с нови жилища поради липсата на раздвижване в строителството, посочи народният представител.

Имаше предложение от гражданин за промяна на нормативен акт. Документите са депозирани в приемната, а оттам ще бъдат насочени към членовете на правната комисия в Народното събрание Даниела Миткова и Десислава Аганасова. Те ще се запознаят обстойно с него, за да видят дали е реалистично и целесъобразно.

Множество лични проблеми се поставят пред депутатите. Част от тях бяха насочени към присъстващите общински съветници Николай Падалски, Бедрос Пехливанян и дори председателя на Общински съвет - Русе доц. Васил Пенчев.

Жена от Русе сезира депутата, че синът й преди година е половина е починал в хижа "Рай" в Стара планина, община Карлово. Тя счита, че някой го е склонил към самоубийство. Проявила е недоволство от действията на разследващите органи. Предадена е папка на Пламен Нунев, който пое ангажимент да отиде и лично се срещне с главния прокурор, за да види докъде са стигнали нещата. По част от жалбите тя все още няма отговор.

Злободневната тема в Русе за преобразуване на ОФД - Русе също бе коментирана. "Аз мисля, че не говорим за съкращаване", посочи народният представител. Той се позова на проектодокумента за решение на Министерски съвет във връзка с планираната реформа в културните институти. Там се касае за преструктуриране на мрежата от културни институти в цяла България. Там е посочено, че Русе е един от малкото градове, където и театъра, кукления театър и операта остават. ОФД - Русе ще се преобразува в държавна опера - Русе.

Проведен е разговор с министъра на културата Вежди Рашидов днес. Като цяло ще има редуциране на целия състав, излишните бройки, но никъде в документа не е указано, че ще се намали оркестъра на дружеството. След разговор с председателя на ОбС Васил Пенчев народният представител е помолил отговорните за тази сфера хора да напишат своите предложения и виждания. Те ще бъдат изложени пред министъра на културата. "Като цяло в България не може да се избегне структурната и административната реформа", заяви Пламен Нунев. Тя ще се проведе във всички министерства. Даден бе пример със съкращенията на 28 действащи агенции.

ОФД - Русе ще бъде център за Северна България в тази сфера, като се планира доставка на автобус, камион и пр. Затова се влагат и толкова евросредства в обновяването на зала "Филхармония" и зала "Опера".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: