Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Над 203 000 бюлетини пристигат утре в Русенско
Автор: Екип Ruse24.bg 16:13 / 25.09.2022Коментари (0)330
©
Утре преди обед в Русе се очаква да пристигнат 203 800 бюлетини за предстоящите на 2-и октомври предсрочни избори за народни представители. Те ще бъдат доставени при засилени мерки за сигурност и посрещнати на място от представители на ръководството на Областната администрация и Районната избирателна комисия /РИК/. Веднага след разтоварването бюлетините и изборните книжа ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от региона във възможни най-кратки срокове, съобщиха от Областната администрация - Русе.

Изборите тази неделя ще се проведат отново изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. В избирателните секции в страната и в чужбина, в които на предходните избори на 14-и ноември 2021 година са гласували над 349 души, ще има и втора машина за гласуване. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции ще се гласува с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват вота на 100% във всички секции. Припомняме, че по последни данни на РИК избирателите в региона са 203 542.

Към момента разкритите постоянни секции в областта са 327, като тези от тях, където избирателите са над 300, са 290. Именно в тях ще се гласува с електронно устройство. В 20 от 290-те секции ще бъдат разположени по две машини. 19 от тях са в Русе, а една е в Новград, община Ценово. Това означава, че ден преди изборите – на 1-и октомври в Русе се очаква да пристигнат 310 машини. Припомняме, че на предходните избори техният брой бе 340, а секциите с по две машини в областта бяха 48. Същевременно са разкрити и шест подвижни секции за хора с увреждания. По една такава секция ще има в Бяла и Ценово, а по две в Русе и Ветово.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите в събота. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата.

Очаквайте допълнителна информация относно часа на пристигане на бюлетините през утрешния ден в Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: