Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Над 5600 лева от глоби в общинската хазна през юни
Автор: Екип Ruse24.bg 11:11 / 05.07.2010Коментари (0)240
© Ruse24.bg
През месец юни контролните органи от отдел "Защита на потребителите" при Община-Русе извършиха 253 проверки на търговски обекти: текущи проверки в обекти за търговия, услуги и туризъм -114, превантивен контрол на новоразкрити обекти - 21, проверки на средства за подслон и места за настаняване - 5, проверки по жалби и сигнали - 12, други - 4.

Осъществени са и тематични проверки по заповед: проверки на търговски обекти на открито, относно издадените разрешения за ползване на мястото и заплатените такси - 25, проверки за изпълнение на дадени предписания през месец април в заведения за хранене - 8, проверки на търговските обекти за продажба на облекла, текстил, обувки и продукти от кристални стъкла на ул. "Александровска" - 27, проверки в следните търговски комплекси: "Роял" и "Триада" - 34.

Извършени са и съвместни проверки със служители на НАП-Русе и на ОД на МВР на ул. "Независимост" /пред болницата/. Бяха проверени амбулантните търговци и търговски обекти на територията на ДКЦ-1 и болницата - 9 проверки, като на нарушителите са съставени актове за нарушения.

Общо съставените актове за административни нарушения през месеца са 45, от които 37 по Закона за защита на потребителите и нормативните актове по прилагането му, 8 по Наредба № 5 на ОбС Русе. Постъпили са две възражения по съставени актове, на което е отговорено в законоустановения срок.

През периода са издадени 46 наказателни постановления, от които 30 по Закона за защита на потребителите и нормативните актове по неговото прилагане и 16 по Наредба № 5 на Общинския съвет. На нарушители са връчени 27 наказателни постановления, с наложени санкции и глоби за 5 470 лв. До Русенски районен съд чрез Община Русе са обжалвани две наказателни постановления.

За периода от наложени глоби и имуществени санкции са постъпили 5 624.14 лв., от които 831.26 лв. са постъпления по ЗЗППТ и нормативните актове по приложението му, 3 971.10 лв. са постъпления по новия ЗЗП, 821.98 лв. са постъпления по Наредба № 5. Издадени са 37 удостоверения за липса на задължения към общинския бюджет на фирми и физически лица.

Постъпили са 15 жалби на граждани за рекламации на стоки и услуги и 3 сигнала. През текущия период са разгледани 20 жалби на потребители и сигнали. Жалбите основно са за следните стоки и услуги: компютърни системи, апарат за кръвно налягане, нощна лампа, климатик, авторемонтни услуги, авточасти, телефонен апарат, кафе-машина, договори за мобилни услуги. По 6 жалби за рекламации потребителите са удовлетворени: чрез ремонт, връщане на заплатените суми или отбив от цената. По една жалба потребителят не е удовлетворен от предлаганите цени и условия, една жалба е препратена по компетентност до ДАМТН-Русе; 9 жалби са текущи. Отделът е работил и по три сигнала за нарушения на ЗЗП и Наредба № 5 на ОбС Русе- по два сигнала за констатациите са дадени предписания за отстраняване на нарушенията, по един сигнал не са констатирани нарушения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искат закриването на въглищни централи у нас
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: