Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Намаляват такса смет за родители на изявени деца в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:28 / 28.12.2023Коментари (0)526
©
Предложение за изменение в Наредба 16 за местните такси в Община Русе е внесено от общинската администрация за становища и мнения от граждани, преди да влезе за разглеждане от Общинския съвет на сесията през януари. Идеята е да се намали такса смет за всяко семейство с дете, което спортува или е с изявени заложби и таланти в извънкласни дейности по танци, пеене, вокално изкуство и музикални инструменти, изобразително, театрално изкуство и литература в Общината.

"От една страна това ще мотивира децата, занимаващи се с изкуство и наука, да надграждат уменията си, да си поставят нови цели, ще укрепи вярата им в собствените им способности. От своя страна семействата, децата, местните спортни клубове, състави и школи по изкуства ще усетят финансовата и морална подкрепа на общността в лицето на местната власт“, се казва в мотивите на администрацията, предаде РусеМедиа.

Общинският съвет има право по закон да освобождава отделни категории лица изцяло или частично от заплащане на отделни видове такси. Такива лица се явяват семействата, отглеждащи деца, които активно спортуват или са с изявени заложби и таланти в извънкласни дейности по танци, пеене, вокално изкуство и музикални инструменти, изобразително, театрално изкуство и литература на територията на Община Русе.

Затова се предлага тези семейства да бъдат освободени от такса за сметосъбиране и сметоизвозване. За жилищния имот ще се начислява само такса за обезвреждане на битовите отпадъци в депа и други съоръжения и такса за почистване на местата за обществено ползване.

Условията са да бъде подадена декларация по образец от собственик или ползвател на жилищен имот, който е родител или приемен родител на малолетно или непълнолетно дете, което в срок до 1 година преди годината, в която се подава декларацията, е участвало на състезание от държавния спортен календар към съответната спортна федерация и/или отличено с призово място и/или награда в национален или международен конкурс или състезание в областта на изкуствата, спорта или науката и/или посещаващо и/или ползващо социална услуга.

Освен декларацията се прилага и удостоверение, с което се доказва участието на детето в състезание от държавния спортен календар към съответната спортна федерация или в национален или международен конкурс или състезание в областта на изкуството, спорта или науката през годината, в която се подава декларацията. Удостоверението се издава от ръководителя на съответния спортен клуб, в който е картотекиран състезателят, състав или школа по изкуство или учебно заведение, регистрирани на територията на Община Русе. Документите ще се разглеждат от специална комисия, която да определи дали условията за облекчение са изпълнени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Бум на коклюш в България
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: