Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Нов пазар отвори врати в "Чародейка"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:02 / 30.09.2014Коментари (0)905
Днес официално отвори врати пазарът в "Чародейка" след пълна реконструкция и в изпълнение на ангажиментите на "Общински пазари" за обновяване и модернизиране на стопанисваните обекти. 

Лентата на обновения пазар прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на "Общински пазари" Кунчо Кунчев. Деца от Общинския детски център за култура и изкуство поздравиха гостите на тържеството с кратка програма. 

"Щастлив съм да честитя новата придобивка на жителите на кв. "Чародейка-юг". Преди 3 години се ангажирах, че аз и моят екип ще работим за благоустрояването на квартала. Съвсем скоро открихме нова детска градина, днес врати отваря новият пазар, а до дни започва и изграждането на спортна площадка пред бл. 305", заяви кметът Пламен Стоилов

Русенският градоначалник акцентира и на транспортния проект, по който бе направена първа копка на пробива "Кауфланд" и който несъмнено ще скъси разстоянията с центъра на града. 
 
"Още в края на 2012 г. се предприеха действия по разработване на проект за реконструиране на пазара в кв. "Чародейка" и решаване на сложните въпроси, свързани с комуникациите преплитащи се под терена, отреден за пазар. Състоянието на водопроводната и канализационна системи, беше много критично. Металната конструкция на пазара, беше лошо проектирана и изпълнена и от големите снегове през последните 4 години имаше видими деформации и създаваше опасност от събаряне, дъждовните води се изливаха върху клиентите, а стоката се съхраняваше в лоши условия.

Настилката в помещенията и пред тях беше разнородна и с много неравности и дупки. Пазарът тук беше неугледен, неудобен, с нерационално използване на площите и в резултат на това, имаше заети 2 търговски маси и 3 метални фургона, които не бяха собственост на дружеството. Всичко това водеше до малки приходи за "Общински пазари" ЕООД", припомни управителят Кунчо Кунчев. 

С Решение на Общински съвет Русе, през април 2014 г. е стартирана дейността по ремонта, който включва:

- Разчистване на пазара от частните фургони, изместване на целия пазар спрямо новите регулационни линии дадени от Община Русе, за освобождаване на тротоара и съобразно линиите ограничаващи имота отреден за пазар;
- допълване на металната конструкция, монтаж на покритие от сандвич панели с прозрачни ивици за повече дневна светлина и икономии от електрическо осветление;
- Снегозадържащи съоръжения на покрива и система за отвеждане на дъждовните води;
- изградени 8 обособени търговски обекта с площ 185м2,с алуминиева дограма съобразена със спецификата на за търговската дейност на всеки наемател и, с изключително добра топлоизолация , ВиК възел във всеки обект;
- нова фасада на пазара, настилки и санитарен възел, улеснение за достъп на хора с увреждания и детски колички;
- старите търговски маси са подменени с нови;
- видеонаблюдение и интернет с безжична мрежа;

"Ремонтът продължи 120 дни, като през това време за всички наематели, които работят в реконструираната част бе осигурена възможност да не прекъсват търговската си дейност и за целта, бяха изградени временни търговски маси на пазара. Благодарение на това нито един клиент на пазара не е върнат, без да направи необходимите си покупки. Всичко изградено е направено със собствени средства на Дружеството и възлиза на 182 000 лв.", уточни още Кунчо Кунчев.

След официалната част по откриването на новия пазар, всички присъстващи имаха възможност да разгледат обекта и да напазаруват.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: