Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Новите тролейбуси вече са из улиците на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 19:36 / 15.11.2023Коментари (0)587
© Община Русе
Част от новите тролейбуси вече са из улиците на Русе, а следващите четири ще бъдат доставени до края на седмицата. Първите 3 тролейбуса, които само преди дни бяха доставени от Чехия, вече са въведени в експлоатация и се ползват от русенци. Доставката на останалите продължава, като всяка седмица ще бъдат доставяни по 4 превозни средства.

Линиите, които те ще обслужват, ще се ротират, като от "Общински транспорт Русе" припомнят, че продължава набирането на нови шофьори, с по-високи възнаграждения и социални придобивки.

В момента тече инсталирането на система за видеонаблюдение и броене на пътници в четвъртото от новодоставените превозни средства. Планира се такава да бъде въведена масово, като целта е повишаване на безопасността, както и предотвратяване на злоупотреби с превозни документи, съобщи Общината.

Новите тролейбуси са с капацитет от 90 места, 35 от които седящи, като е предвидено и място за хора с увреждания. Оборудвани са с рампа за инвалидни колички, която ще може да бъде използвана и от родители с малки деца.

С новите 15 тролейбуса общинският автопарк ще разполага вече с 96 превозни средства, като за 4 години техният брой се е увеличил почти тройно. От 1 ноември общинското дружество обслужва 9 от 17-те частни линии. Продължава постепенното му подсилване и превръщане в единствен превозвач в града.

Дейностите се извършват по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе", финансиран от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Чрез извеждането от употреба на 20 дизелови автобуса и замяната им с нови електрически автобуси се очаква да бъдат спестени значително количество фини прахови частици /ФЧП/.

Замяната на 15 тролейбуса, произведени между 1982 и 1984 г, с нови, ще подобри енергийната ефективност на градския транспорт. По този начин проектът ще допринесе за постигане на Специфична цел 1 "Намаляване замърсяването на атмосферния въздух чрез понижаване количествата на ФПЧ10/NOx“ по Приоритетна ос 5 "Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на ОПОС 2014-2020 г.

Още по темата: общо новини по темата: 3
01.02.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
24 май: Ден на славянската писменост и култура
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: