Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ново представление ще се играе в Куклен театър Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 14.06.2023Коментари (0)560
©
На 14 юни в Куклен театър Русе започнаха репетициите на нов и вълнуващ спектакъл, предназначен за цялото семейство, който обещава да бъде истинско магическо пътешествие в света на българските народни приказки. Създадена по мотиви от "Неродена мома“, пиесата "Ясен и Омая“ е дело на талантливата актриса и автор Петя Миладинова. Творбата е избрана сред номинираните текстове за куклен театър в престижния конкурс за драматургия на Национален куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник“. Това съобщават от театъра.

В сърцето на пиесата се крие вълнуваща любовна история, в която главният герой се влюбва в неродено същество, само по себе си вълшебно и невъзможно. "Ясен и Омая“ разказва една приказка за много разбити сърца, в която всички герои са жертви. Халата, която изпълнява ролята на антагонист, се опитва да нанесе зло на Ясен, но в крайна сметка сама се превръща в жертва на собствената си злина. Според Петя Миладинова всички герои в тази история имат своите мотиви да бъдат лоши, зли и жестоки, но постепенно те откриват своята пътека, по която чувствата разцъфтяват по неочакван начин. Пиесата завършва със силното послание, изразено в двустишието на автора:

"И какво да кажем накрая?

Любовта е най-силната омая!“

Режисьор на спектакъла "Ясен и Омая" ще бъде Ивайло Марков, който притежава изключителен талант в областта на кукления театър. Сценографията и куклите ще бъдат дело на Наталия Гочева, добре позната вече на русенската публика със своята изумителна работа по спектаклите "Орфей“ и "Пинокио“, които донесоха на театъра множество награди и номинации. С предизвикателството да изработи музикалната и звукова среда е натоварен младият актьор от трупата на русенските кукленици Васил Маринов

Екипът от изключителни актьори на Куклен театър Русе и художественото ателие на културния институт, водено от Георги и Таня Пасеви, обещават на своята публика истинско потапяне във вълшебния свят на българските народни приказки. Те ще ни пренесат във вълнуващо и заредено с емоции пътешествие, което е възможно само чрез магията на кукления театър.

Внушителната театрална продукция "Ясен и Омая“ ще дебютира пред публиката на Куклен театър Русе в началото на новия театрален сезон, през есента на 2023 година. Това ще бъде шестото заглавие в репертоара на театъра от типа "семейни спектакли“ или "куклен театър за възрастни“ подходящи за деца над 7 и 10 години. Останалите заглавия в афиша на кукления театър от този тип са "Криворазбраната цивилизация" по Добри Войников, "Пинокио" по Карло Колоди, "Малката кибритопродавачка" по Ханс Кристиян Андерсен, "Том Сойер" по Марк Твен и "Орфей" по античния мит и операта на немския композитор Кристоф Глук.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: