Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ОИЦ-Русе продължава дейността си
Автор: Екип Ruse24.bg 14:17 / 04.04.2024Коментари (0)1213
© Община Русе
На пресконференция в Областен информационен център - Русе (ОИЦ-Русе) днес бе представен проект № BG16RFTA001-1.006-0003-С01 "Областен информационен център - Русе“ на стойност 999 007,80 лева, която е 100% безвъзмездна финансова помощ с бенефициент Община Русе, финансиран от Програма "Техническа помощ“.

Златомира Стефанова - заместник-кмет с ресор "Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“ и ръководител на проект ОИЦ-Русе, откри срещата с основна тема "Функционирането на Областен информационен център - Русе е осигурено до края на 2029 година". "Община Русе е сред първите три общини в страната с одобрени проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за дейността на ОИЦ. Информацията е изключително динамична и ценна в наше време и затова смятам, че дейността на информационния център е от изключителна важност за успешното реализиране на европейски проекти в региона“, посочи Стефанова. 

Управителят на центъра Диана Аврамова запозна присъстващите с дейностите в новия проект и акцентира върху новите моменти. "Чрез изпълнението на дейностите, заложени в проекта ОИЦ – Русе, през следващите шест години Центърът ще продължи да работи за повишаване на  информираността на обществото на територията на област Русе за възможностите за финансиране, както и за постигнатите резултати по проекти, съфинансирани от ЕСИФ и ЕФСУ, ще подпомага прилагането на интегрирания териториален подход на територията на област Русе и ще продължи да работи за по-висока степен на прозрачност и отчетност по отношение на европейските програми“, подчерта Аврамова.

В центъра работят 4-ма експерти, които ежедневно информират на място, по мейл и телефон гражданите, бизнеса, неправителствените организации и други заинтересовани страни за възможностите, които дават Европейските фондове и за резултатите от проектите, които се реализират на територията на област Русе. Екипът се стреми да повиши информираността и капацитета на потенциалните бенефициенти.

Като част от мрежата от 27 областни информационни центрове ОИЦ - Русе е един от факторите, който допринася за успешното изпълнение на програмите през изминалия и настоящия програмен период. ОИЦ подпомага и процеса по прилагане на интегрирания териториален подход в България. Служителите от информационния център в Русе участват в експертния състав на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион в звената му за медиация и за публични консултации. С Решение на Министерския съвет ОИЦ е определен и като структура на едно гише за предоставяне на информация и подпомагане кандидатстването по процедурите за енергийна ефективност.

Навременна, достъпна и полезна информация за дейността на ОИЦ-Русе може да бъде намерена на страницата на центъра във Facebook.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: