Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Област Русе ще разполага с модерна техника за диагностика и лечение на злокачествени заболявания
Автор: Екип Ruse24.bg 17:11 / 12.10.2012Коментари (0)872
©
Днес в конферентната зала на МБАЛ - Русе министърът на здравеопазването Десислава Атанасова даде старт на проект за нова техника за лечение на злокачествени заболявания. В прескоференцията участваха още областният управител Стефко Бурджиев, заместник областните управители Веско Маринов и Андриан Райков и кмета на Русе Пламен Стоилов. Г-жа Атанасова получи два красиви букета от Бурджиев и Стоилов по случай рождения и ден, който бе преди няколко дни. 

По време на пресконферцията г-жа Атанасова поясни, че много скоро русенската болница ще се сдобие с модерна техника и апаратура за диагностика и лечение на тежки заболявания. Сред новите придобивки ще бъде апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика, 64 срезов многодетекторен компютърен томограф, дигитален мамограф, дигитална ехографска система, система за архивиране и разпространение на образи (PACS), ендоскопска апаратура и дигитална ендоскопска видео система за автофлуоресцентни изследвания на белия дроб.

Проектът, по който здравното министерство се явява бенефициент, се нарича "Eвропейско качество на здравеопазването чрез реконструкция и енергийна ефективност в МБАЛ Русе АД" и е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации по ОПРР. Заложените дейности ще изискват финансов ресурс от 8 606 615,32 лв. като средствата се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Р.България.

Освен доставката на апаратура в МБАЛ - Русе ще бъдат извършени и строително-монтажни работи, които следва да подобрят енергийната ефективност и да осигурят достъпна среда за болните. Очаква се да бъдат подменени дограми, да бъдат изградени 2 броя асансьорни съоръжения и да се положи топлоизолация, която да доведе до по-малко енергийни загуби в сградата. 

Г-жа Атанасова акцентира върху това, че се очаква за в бъдеще русенската болница да се утвърди като водещ лечебен център в областта и в Северен централен регион като цяло, а осигуряването на модерно медицинско оборудване да повиши качеството и капацитета на предлаганите медицински услуги.

В рамките на пресконференцията министър Атанасова сподели, че следващите средства, които евентуално ще бъдат отпуснати за здравеопазване в Русе ще бъдат насочени към подобряване условията в детското отделение в МБАЛ - Русе, където до момента липсва климатизация на стаите. РЗИ - Русе също ще бъде един от приоритетните получатели на средства, добави още министър Атанасова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Изграждане на Национална детска болница в София
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: