Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областната администрация в Русе с нов главен секретар
Автор: Екип Ruse24.bg 16:26 / 27.03.2024Коментари (0)982
© ОА-Русе
Ирена Тодорова е назначена за главен секретар на Областна администрация – Русе със заповед на областния управител Данаил Ковачев. Това се случи след приключила процедура по мобилност на служителите в държавната администрация, съобщиха от институцията.

"Главният секретар има водеща роля в управлението на административния процес. Убеден съм, че с привличането на Ирена Тодорова към екипа на администрацията ще подобрим организацията на работа и така ще се създадат условия за по-бързо и качествено изпълнение на задачите, което преди всичко ще е в полза на гражданите“, коментира Ковачев. "Новият ни колега е човек с много голяма експертиза и вярвам, че тук знанията ѝ ще намерят приложение и ще бъдат действително от полза“, допълни още областният управител.

Ирена Тодорова е родена през 1975 година в Русе, възпитаник е на Английска гимназия "Гео Милев“. Тя е магистър както по икономика, така и по право от Университета за национално и световно стопанство /УНСС/. Кариерата си започва в Областната дирекция на МВР, като последната длъжност, която заема там е началник на отдел "Административен“. На този пост е в периода от 2017 до 2022 г. От юни 2022 г. става началник на отдел "Общинска собственост и земеделие“ в Община Русе.

Съгласно устройствения правилник на Областните администрации, главният секретар ръководи, координира и контролира дейността на администрацията за точното спазване на нормативните актове и на разпорежданията на областния управител; отговаря за планирането и отчетността при изпълнението на ежегодните цели на администрацията; създава условия за нормална и ефективна работа на звената на Областната администрация; осигурява организационната връзка между политическия кабинет и административните звена; контролира и отговаря за работата с документите и тяхното съхраняване и за опазването на служебната тайна; утвърждава вътрешни правила за организация на административното обслужване, които регулират взаимодействието на звената при осъществяване на административното обслужване и последователността на извършваните от тях и в тях действия; утвърждава длъжностните характеристики на служителите в Областната администрация; организира обучения във връзка с повишаване професионалната квалификация на служителите и за подобряване на административното обслужване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: