Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител: До довечера пътят за Кубрат ще бъде отворен, на места има двуметрови преспи!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:43 / 13.12.2012Коментари (0)931
© Impact Press Group
До довечера пътят за Кубрат ще бъде отворен. Това заяви областният управител на Русе Стефко Бурджиев по време на пресконференция за представителите на регионалните медии тази сутрин. В момента само положението в района на отклонението за Кубрат е тежко, тъй като на места има снегонавявания от 2 метра. Останалите пътища са в много добро състояние, а пътноподдържащата фирма е направила прекрасна организация и е успяла да се справи с усложнената зимна обстановка, коментира още Бурджиев. 

От вчера пътят за Разград е отворен (от 23.30 ч.), но остава проблемен. Пътят за Иваново също е отворен. Няма нито едно населено място с изключение на Вятово, което да е останало без електрозахранване, поясни областният управител и похвали представителите на ведомства от областта за изключителния синхрон, който са постигнали - Областно пътно управление, ОД на МВР, ОУ ПБЗН, Спешна помощ, В и К Русе, кметовете на общини, Гранична полиция и Електроснабдяване. Особена благодарност, която Бурджиев изрази и в благодарствено писмо, губернаторът отправи към кмета на Иваново Георги Миланов и заместника му Йордан Маринов, които бяха похвалени за бързите и адекватни реакции. 

Бурджиев коментира, че затварянето на пътя за Бяла вчера в района на Мойсеевия баир се е наложило, поради проблем с недобросъвестни водачи. Също вчера, със заповед Областният управител на област Гюргево е затворил Дунав мост за преминаване, но последващо решение от 23.30 отменя предходните разпоредби. Във връзка с преминаването на тирове и други товарни превозни средства в момента заедно с Хасково, Стара Загора и Велико Търново област Русе се опитва да създаде алгоритъм, по който да се разреши проблема със спирането на тировете и да намери начин да се отклоняват в случай на затворени пътища, каза още областният управител. 

Основен акцент в дейността на общинските служби ще бъдат сигурността на децата при придвижването им към средищните училище, както и почистването и опесъчаването на кварталните улици и тротоарите. Областният управител разясни, че най-точна информация при тежка пътна обстановка следва да се търси от районните пътни служби и дежурните части на полицията.


Още по темата: общо новини по темата: 66
27.03.2013 »
10.03.2013 »
07.02.2013 »
03.02.2013 »
29.01.2013 »
27.01.2013 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: