Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител извърши оглед на опасен пътен участък
Автор: Екип Ruse24.bg 13:58 / 08.03.2012Коментари (0)727
©
Стефко Бурджиев огледа опасен участък от пътя минаващ през село Копривец вчера следобед. Заедно с кмета на селото Емил Георгиев, областният управител се запозна с опасния завой, намиращ се малко преди сградата на кметството. На това място покрито с печална слава осем души, включително едно дете, са загубили живота си за последните 12 години. Господин Бурджиев и господин Георгиев обсъдиха възможността за поставяне на крайпътни мантинели с цел да се ограничат възможностите за инциденти и да се предотврати разрушаването на частна собственост от тежки камиони, които маневрират през зимата.

Посещението в село Копривец продължи с оглед на започната, но недоизградена дренажна система, намираща се в близост до основния път минаващ през селото. Констатирано бе, че въпреки многобройните сигнали, средства и воля за довършването и все не се намират. Вниманието на областния управител беше насочено и към друг опасен завой, непосредствено след злополучната дренажна система. 

В резултат на посещението, Стефко Бурджиев разпореди обсъждането на възможността за поставяне на предпазни мантинели да бъде включено в Областната стратегия за подобряване на безопастността на движението по пътищата в област Русе. Областният управител е категоричен, че ще предприеме необходимите мерки рамките на правомощията си, относно решаването на ситуацията с проблемните участъци по централния път.

Стефко Бурджиев посети и близкото село Дряновец. Там областният управител и кмета на Дряновец Тихомир Йорданов извършиха оглед на коритото на местната река Шипа по повод на снеготопенето. Установено бе, че то се нуждае от почистване и укрепване. Инспектирани бяха и сградата на кметството и сградата, където се събират младите хора от селото. Констатирана беше нуждата от ремонтни дейности в двете постройки. Господин Бурджиев информира кмета на Дряновец за възможностите за финансиране на ремонтни дейности свързани с възстановяване на щети причинени от природни бедствия и обеща да окаже подкрепа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: