Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител на Русе похвали художници
Автор: Екип Ruse24.bg 20:12 / 09.02.2024Коментари (0)453
© Областна администрация-Русе
За седма поредна година в навечерието на 14 февруари в Русе бе открита изложба, посветена на виното, любовта и българските традиции. От Областна администрация-Русе съобщиха, че експозицията, която бе открита тази вечер в галерията на "Борисова“ 6 в крайдунавския град, ще може да бъде разгледана до 22 февруари. В нея участват 20 автори от Дружеството на художниците в крайдунавския град с над повече от 120 картини. 

Поздравления към художниците бяха отправени от името на областния управител Данаил Ковачев и кмета Пенчо Милков. Ковачев оцени изложбата като вълнуваща и провокираща не само заради незабравимите цветни импресии, които съчетава, но и поради посланията ѝ, които имат общочовешки характер. 

"Вашите платна умело пробуждат често неизказани, но преживени от всеки усещания и настроения. Страстта и нежността, удоволствието и веселието, симбиозата между виното и любовта са представени по неповторим начин, който ни помага да почувстваме в действителност силата на някои от най-красивите емоции, които можем да изпитаме“, се казва в написаното от Ковачев.

 "Съвременната българска култура има нужда от хора като Вас, хора с неспокоен дух, за които изкуството не е стока, а начин на живот. Приемайте нови предизвикателства, творете и бъдете уверени в моята подкрепа“, допълва още той.

Не на последно място той апелира художниците да продължат да променят чрез изкуството хората към по-добро, а организираните от тях събития да са все така неразделна част от културния календар на града ни. 

От своя страна според кмета Пенчо Милков изложбата отразява човешката връзка със земята, както и с тези, с които споделяме ежедневието си. 

"В днешния бързо променящ се свят е важно да се върнем към корените си и към нещата, правещи живота ни по-богат и ценен“, споделя още той. 

Кметът на Община Русе пожелава на художниците здраве, вдъхновение и нови успехи в популяризирането постиженията на русенските талантливи творци.

На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците на Русе Николай Колев, който пожела на колегите си още много бъдещи успехи и повече откупени картини. 

"Бъдете уверени в себе си, защото всеки от Вас има свой собствен неподражаем стил, който остава в съзнанието на хората“, каза Колев. 

Той обеща на колегите си да продължи да ги подпомага и да организира подобни инициативи. Повечето от картините са тематични и не са показвани досега. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции, но на практика са застъпени и редица други жанрове. Сред методите, на които са заложили художниците, маслените бои, акварела и акрилните бои.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: