Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител се срещна с ръководството на МБАЛ Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:09 / 18.07.2013Коментари (1)876
©
Областният управител Венцислав Калчев и заместник-областният управител Айлян Карамехмедова проведоха работна среща с изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение - Русе д-р Нели Петрова и ръководството в лицето на д-р Антоанела Славчева - зам.- председател на Съвета на директорите на МБАЛ, зам.- директора д-р Владин Петров, Илка Калинова - гл. счетоводител и главна медицинска сестра Радка Иванова. 

По време на срещата ръководството на МБАЛ - Русе представиха дейността и проблемите на болницата. Изпълнителният директор д-р Петрова подчерта националното значение на лечебното заведение и апелира за разбиране към проблемите на болницата. Като едни от основните затруднения на лечебното заведение се очертават липсата на квалифицирани кадри, изключителното натоварване на спешната помощ, необходимостта от ремонт на основната сграда и нуждата от съвременна апаратура. Д-р Петрова информира, че болницата е включена в няколко проекта на Министерството на здравеопазването по Оперативна програма "Регионално развитие". 

За съжаление поради промени в нормативната база и изискванията на ЕС се е наложило болницата сама да дофинансира голяма част от дейностите. Това обаче не е проблем само за русенското лечебно заведение, но и за останалите 13 болници включени в проекта. Направените разходи, които в последствие остават за сметка на здравните заведения се отразяват на техните бюджети. Ръководството на болницата информира и за затрудненията, които имат по отношение на комисиите за ТЕЛК. 

Областният управител получи информация и за предстоящите планове на МБАЛ - Русе. Болницата планира закупуването на нова техника, която се изисква за осъществяване на работа по различните клинични пътеки. Една от амбициозните идеи на ръководството е създаването на кабинет по невропсихология, който да обслужва болните с мозъчни инсулти, с Алцхаймер и др. заболявания. За проектът на здравното заведение за разкриване на инвитро център пък са нужни средства в размер на над 300 хил. лв. и обучени кадри.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.07.2013 г.
0
 
 
Здравейте, д-р Петрова! Цитирам Ви: "Като едни от основните затруднения на лечебното заведение се очертават липсата на квалифицирани кадри,...". Надявам се, че не се учудвате от този факт. Вашият предшественик управлява болницата 12 години. Кадровата му политиката беше пословична. Нееднократно е заявявал на висок глас: "Който не му харесва, да напусне!". И много от работещите в болницата го послушаха. От друга страна- разкриха се структури, които дублират дейността на болницата, а са разположени в болничната сграда. И които структури привлякоха служители от МБАЛ. Сега Вие и останалите в болницата колеги берете и ще берете в бъдеще плодовете на тази политика. Но няма да се плашите! Смятам, че тепърва ще става още по- зле.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: