Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител връчи почетното отличие "Неофит Рилски" на русенски преподавател
Автор: Екип Ruse24.bg 10:16 / 25.05.2011Коментари (0)605
В Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, областният управител Пламен Стоилов връчи почетното отличие "Неофит Рилски" на Дарина Неделчева - начален учител в ОУ "Иван Вазов" - Русе. Г-жа Неделчева получи грамотата от името на образователния министър Сергей Игнатов за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.

В приветствието си пред преподавателите, учениците, родителите и гостите на празника по повод 24 май в двора на ОУ "Иван Вазов", областният управител като бивш възпитаник на училището, припомни имената на негови преподаватели. Г-н Стоилов отправи благодарност и изрази признателност към всички бивши и настоящи учители, призова учениците да следват пътя на Светите братя Кирил и Методий, а на родителите пожела да продължат да са съпричастни към усилията на преподавателите за възпитанието и образованието на техните деца.
По време на училищния празник бяха връчени и традиционните Вазовски награди. За преподавател на учебната 2010-2011 г. на училището беше обявена Татяна Петрова - начален учител. Тя беше отличена за съществен принос при подготовката и организирането на училищни тържества и празници, за активна работа в училищното настоятелство, висок професионализъм и отговорност. Наред с традиционната статуетка, тя получи и парична награда от училищното настоятелство.
Четири бяха номинациите за Вазовска награда сред учениците. Отличието получи Йоана Иларионова от VII "в" клас за отличен успех и за изяви в различни области.
За пъви път тази година беше връчена и нова награда, учредена от Педагогическия съвет - Вазовско отличие за изявен ученик от начален етап. Над 60 възпитаници на училището са заели призови места в национални, регионални и градски състезания. За наградата бяха номинирани 2 ученички - Кристина Стамболийска от IV "г" клас и и Никол Иванова от IV "а" клас. Отличието грабна Никол Иванова за постиженията си в надпревари по математика, български език, информационни технологии, с отличен успех и активно участие в училищния живот.
Предметни награди получиха и други възпитаници на училището от начален етап, с отлични резултати в учебния процес.

Още по темата: общо новини по темата: 2
24.05.2011 »
19.05.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: