Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областното пътно управление на Русе е подготвено да действа в екстремни условия
Автор: Екип Ruse24.bg 15:59 / 22.12.2015Коментари (0)446
©
На 22.12.2015г г. от 11:00 ч. в Зала 1 на Областна администрация - Русе се състоя съвместна пресконференция за обсъждане на въпроси, касаещи справянето с интензивния трафик и вероятността от възникване на екстремални обстоятелства през празничните и почивни дни.

Участие взеха ръководителите на Регионална здравна инспекция - Русе, Центъра за спешна медицинска помощ - Русе, ОД на МВР Русе, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, Областно пътно управление - Русе, Митница Русе, "Военно окръжие" - Русе.

Въпреки прогнозираното добро време до Нова година, срещата се проведе с цел обсъждане организацията на движението, способността да бъдат затворени пътни участъци при необходимост, дежурствата в службите за бързо реагиране, готовността да се покрие събитие в случай на заплаха, способността да се мобилизират допълнителни сили и средства, действия при евакуация и др. 

Минчо Минчев - директор на Областно пътно управление - Русе, информира, че са извършени необходимите проверки, като готовността на техниката и фирмата се поддържат чрез непрестанни проверки от страна на Областно пътно управление. Създадена е възможност машините да бъдат разпределени по бази и да се използват с друго предназначение, като в срок до 36 часа да бъдат преоборудвани, за да изпълняват специализирани дейности. "Инертните материали са доставени на 60%, което е повече от изискуемото за сезона", допълни той. Минчев посочи, че подготвителната дейност е обхващала множество отводнителни мероприятия, кърпежи, отстраняване на ограничителни валове, задържащи вода. Той заключи, че на 90% пътищата са приведени в добро състояние и Областно пътно управление е практически подготвено.
Като слабост беше посочена липсата на водачи за роторните машини. За коригирането на същата областният управител на Област Русе се разпореди началникът на "Военно окръжие" - Русе да изготви справка на лица, които биха могли да се привлекат за водачи на специализираните машини в случай на необходимост. На следващо място, доц. д-р Бурджиев настоя за изготвяне на актуализиран списък на земеделските производители в Областта, разполагащи с високо проходима техника, която би била от полза при екстремални обстоятелства. 

От "Митница" - Русе съобщиха, че от 10 дни договорът със снегопочистващата фирма "Берус" е сключен. Допълнителни мерки за облекчаване на евентуална критична ситуация е назначаването на комендант на Дунав мост - Стефан Куцаров. Венцислав Халаджов - началник на "Митница" - Русе допълни, че създалата се ситуация около нововъведения механизъм за картово разплащане е овладяна. Предстои въвеждане на терминал за DKV карти и инсталиране на нова версия на системата. В допълнение, той информира, че са предприети действия за осигуряването и монтирането на трети кантар с оглед достигане на близо 100% пропускателна способност на Дунав мост. 

Комисар Димитър Павлов - директор на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, посочи, че машините са снабдени с GPS системи за проследяване, има тетра свързаност с МВР, техниката е в изправност, като не са налице проблеми с техническото й обслужване. Относно ограничения човешки ресурс, комисар Павлов уточни, че всички колеги са в готовност да реагират. В заключение, той апелира за толерантност на пътя.

Старши комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР - Русе, посочи, че служителите на ОД на МВР Русе имат готовност за работа при екстремални условия. Техниката е оборудвана на база на допълнително отпуснати средства. Извършена е оптимизация на човешкия ресурс, като е създадена организация за засилени дежурства през празничните и почивни дни.
Д-р Маргарита Николова - директор на Регионална здравна инспекция - Русе, информира, че списъците на хора на хемодиализа са актуализирани, като има създадена организация за своевременно реагиране при промяна. Дежурства през празниците ще дават инспектори от отдел "Противоепидемичен контрол" и шофьор, както и от отдел "Медицински дейности".
От Центъра за спешна медицинска помощ - Русе потвърдиха 100% си готовност да посрещнат нуждата на гражданите от бърза реакция при действително спешни случаи. Готовност потвърдиха и от "Районен център - 112".

Още по темата: общо новини по темата: 69
04.01.2016 »
04.01.2016 »
03.01.2016 »
02.01.2016 »
01.01.2016 »
01.01.2016 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: