Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обществена трапезария беше официално открита днес в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:58 / 29.10.2012Коментари (1)1236
©
Социалното предприятие - Обществена трапезария беше официално открита днес в Русе. Гости на организираната от Община Русе церемонията бяха народните представители от 19-ти МИР Пламен Нунев и Светлана Ангелова, която е и зам.-председател на Парламентарната комисия по социална политика, председателят на Общински съвет - Русе засл.проф. Васил Пенчев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров и директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Ирена Петрова. 

На официалното откриване присъстваха и ръководители и представители на институции и НПО, участвали и съдействали за реализирането на проекта. 

В приветствието си, г-жа Ангелова подчерта, че трапезарията е резултат от инициативността на Община Русе и финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Тя допълни, че този проект има двоен социален ефект - освен осигуряването на топла храна на социално слаби, разкрива и 17 нови работни места. "Това е първата крачка, която прави Община Русе за задоволяване потребностите на уязвимите групи. Втората ще бъде направена през декември, когато се очаква да бъде разкрит приюта за бездомни хора", каза още г-жа Ангелова. По думите й, това доказва, че Община Русе е чувствителна към социалните проблеми и че социалната политика е приоритет в работата на кметския екип. 

Г-н Нунев също даде висока оценка на реализирания проект и на социалната политика на Община Русе като цяло. Г-н Григоров отправи благодарност към присъстващите на откриването народни представите за оказаната от тях подкрепа, което нарежда Община Русе сред общините с най-активна социална политика. 

В приветствието си, засл.проф. Васил Пенчев подчерта, че редица социални проекти са били на вниманието на старейшините през последната година и допълни, че те са факт благодарение на екипната работа на кметския екип, Общински съвет - Русе и народните представители от 19-ти МИР. Той припомни, че имено отношението към социално слабите в едно общество е индикатор за нивото на демократичните процеси в него. 

Лентата на новото социално предприятие прерязаха народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, зам.-кметът Иван Григоров и управителят на трапезарията Петко Костадинов.

Социалното предприятие - Обществена трапезария е най-новата социална услуга в Община Русе. Тя се реализира в изпълнение на Проект "СПОТ Социално предприятие - Обществена трапезария", като бенефициент по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.1.02 на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стойността на проекта е 299 998,47 хил.лв, а неговата продължителност - 15 месеца. 

"Социалното предприятие - Обществена трапезария" отвори врати на 01.10.2012 г. и всекидневно осигурява храна на над 100 потребители от специфични уязвими групи население на територията на общината - основно възрастни, самотноживеещи хора, лица с увреждания и други групи в риск от социална изолация. Със създаването на социалното предприятие Община Русе осигури заетост на 17 лица, като 12 от тях от рискови групи /хора с увреждания, самотни родители, многодетни майки, лица от малцинствени и етнически групи, дълготрайно безработни на социално подпомагане/.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на majak
премахни филтъра

0
 
 
"На официалното откриване присъстваха и ръководители и представители на институции и НПО, участвали и съдействали за реализирането на проекта." Само дето не бяха поканени проектантите, които за безумно кратък срок подготвиха документацията, по време на строителството преработваха проекта БЕЗВЪЗМЕЗДНО и НЕ ПОЛУЧИХА НИКАКВИ ПАРИ ЗА АВТОРСКИ НАДЗОР!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Енергийна криза
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: