Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общественият съвет скочи срещу новите заплати на русенските общински съветници
Автор: Екип Ruse24.bg 14:02 / 09.02.2014Коментари (2)1864
© Ruse24.bg
Декларация от Обществен съвет Русе:
 
Уважаеми Госпожи и Господа общински съветници, Във връзка с гласуваното от Вас на последното Ви заседание увеличение на собствените Ви заплати, проведохме допитване в нашата група и установихме, че огромното мнозинство от гражданите на Русе, изразили становище по темата, са против този акт.

Намираме решението Ви крайно неуместно и неприемливо от гледна точка на обществения морал, ако и да е формално законно. Вие сте се кандидатирали за членове на Общинския съвет, за да представлявате нашите интереси, а не за да получавате високи заплати. Ако го правехте заради високо заплащане, трябваше да ни уведомите в предизборните си кампании. Силно се съмняваме, че щяхте да бъдете избрани, ако бяхте ни казали, че представителната Ви дейност ще ни струва по 600 лева на месец.

Изразяваме убеждението си, че това Ваше самооценяване е нескромно, нелогично и противоречащо на общоприетият принцип някой друг да оценява работата, която се заплаща. Вие изпаднахте в абсурдното положение да си давате сами оценка за Вашата работа, при това с парите на данъкоплатците от Община Русе.

Смятаме, че, ако има съветници, които не са доволни от предишното си възнаграждение, най-почтено би било да напуснат Общинския съвет и на тяхно място да влязат по-скромни и склонни да работят на ползу роду хора.

Като имаме предвид и обществено известния факт, че по-голямата част от Вас са състоятелни и заможни хора, няма как да не сме силно смутени от това скандално решение. Жесток е контрастът между Вашето решение да си вдигнете сами заплатите и постоянното афиширане от Ваша страна на недостиг на средства за важни дейности, касаещи всички русенци и особено по-бедните такива.

Обръщаме се към Вас, наши избраници, с настояване незабавно да преразгледате решението си и да го отмените като нецелесъобразно. Позволяваме си да Ви напомним, също така, че след не повече от 620 дни Вие отново ще застанете пред нас с искане да Ви изберем. Приемете уверенията ни, че Обществен съвет Русе ще направи всичко по силите си, за да не позволи до изборите русенското гражданство да забрави колко скъпо сте ни стрували и колко високо цените собствения си труд. Призоваваме да проявите скромност, смирение и разум!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Светла Кърчева-Веселинова
премахни филтъра

+1
 
 
И минималната пенсия им е много!Всички си имат добър бизнес,ако бяха хора на място, не казвам патриоти,защото не са такива,щяха и без пари да работят за да помогнат на града си и държавата си.Ама-не,те са просто алчни и търсят хиляди начини и приьоми за да вземат колкото се може по-вече.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: