Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обществено обсъждане на проекта за бюджет на община Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:38 / 29.11.2014Коментари (0)936
Вчера в mленарна зала се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Русе за 2015 г. Директорът на дирекция "Финансово-стопански дейности" Емилия Пенева представи подробно как ще изглежда бюджета, като направи уточнение, че това не е крайният вариант. 

Прогнозната рамка на бюджета е в размер на 79 026 013 лв., но тази сума не включва преходни остатъци или преизпълнения. Пенева описа проектa за бюджет като балансиран при осъществен анализ на приходите за 2015 г. и разчет на разходи, съгласно приоритетите, заложени в програмата за управление и стратегическия план за развитие на общината.

През 2015 г. приориет в работата на Oбщината отново ще бъде превръщането на Русе в притегателен център за инвестиции и привлекателно място за живеене, запазване на културните ценности и развитие на културен туризъм, инфраструктура, образование, здравеопазване, и успешно усвояване на европейски средства. 

Акцентът в проектобюджета за 2015 г. е осигуряването на средства във всички сфери на обществения живот, чрез усъвършенстване и устойчивост, запазването на размера на местните данъци и такси и подобряване на събираемостта им, както и усъвършенстването на предлаганите услуги. Също така усилено ще се работи по социалната политика на Общината, реализацията на значими инфраструктурни проекти, изграждането на улично осветление, детски и спортни площадки, и др.

Сред стратегическите обекти, включени в инвестиционната програма на Община Русе за следващата година, са ЦДГ "Пролет" - филиал с. Червена вода, ЦДГ "Детелина" гр. Русе, ОУ "Г.С.Раковски" - с. Ново село. Бюждетът предвижда средства за обновяване на 20 детски полощадки, ремонт на покрива и реставрация на склуптурите на Доходното здание. 

522 000 лв. са предвидени за паркинга в подземните нива на театралния комплекс, а 11 580 лв. - за изграждане на осветление между ул. "Атанас Буров", бул. "Скобелев" и ул. "П. Славейков". 

Едно запитване и седем предложения към проектобюджета са постъпили преди провеждането на общественото обсъждане, като г-жа Пенева уточни, че шест от предложенията са били приети.

След преставянето на бюджета, гражданите имаха възможност да зададат и своите въпроси. Те основно бяха насочени към кмета Пламен Стоилов и зам.-кметовете Димитър Наков и Наталия Кръстева.

Въпросите предимно бяха свързани с изграждането на велоалеите, развитието на спорта, изграждането на нови паркинги и ремонта на тротоарите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: