Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Община Русе: Направена бе първа копка на водно - рехабилитационния център на Фондация "Александър Русев"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:54 / 12.04.2024Коментари (0)892
©
Кметът на община Русе Пенчо Милков и Илиян Русев - Скури днес направиха символична първа копка на водно - рехабилитационния център на Фондация “Александър Русев". С това се даде начало на изграждането на така чакания проект, който ще помага на много деца и възрастни с увреждания да се възстановяват и развиват.

“Пожелавам на всички русенци да намерят в себе си сила и да помогнат за изграждане на водно - рехабилитационния център. Общината е предоставила терена и ще продължи да подпомага инициативата до нейното пълно реализиране. Със символичната първа копка днес Илиян Русев и Фондация “Александър Русев" протягат към русенци ръка за подкрепа, като чрез това благородно дело също така и ни предизвикват и учат да не спираме да вършим добро“, каза Пенчо Милков.

Кметът подари на Илиян Русев - Скури първия камък за полагането на основата или т.нар. темел, и му пожела той да е символ на здравината и устойчивостта, която тази сграда ще носи. Полагането на камъка е символично и заради това, че днес е рождената дата на напусналия ни рано син на Илиян Русев - Александър, чието име носи фондацията.

На пресконференция през вчерашния ден беше представена и визията на проекта, който се състои от двуетажна сграда и три басейна. Най-големият от тях с размери 12,5 на 25 метра ще има и трибуни, което ще позволи използването му за мероприятия и спортни прояви. Цялата сума, която е необходима за изграждането, е между 4 и 5 млн. лв., от които до момента са събрани 450 000 лв. Местната администрация също активно подкрепя тази важна за града инициатива, като с решение на Общинския съвет бе предоставен общински имот с безвъзмездно и безсрочно право на строеж, върху който да бъде изграден центъра. 

Илиян Русев - Скури е двигателят на този проект. Русенецът от години работи с деца и предоставя безплатни рехабилитационни дейности в басейна на Спортното училище.

Предстоят още благотворителни инициативи, с които ще се цели набавяне на необходимите средства за завършване на проекта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: