Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общината е готова да застане зад протеста на русенци
Автор: Екип Ruse24.bg 18:25 / 21.07.2022Коментари (0)530
©
До 10 август държавата да създаде организация за движението на тировете, така че да не се трупат опашки пред граничния пункт "Дунав мост" при Русе. С това решение излязоха общинските съветници на извънредната сесия, свързана с увеличения трафик на тежкотоварни камиони. В противен случай са готови да застанат зад жителите на Русе, Мартен и околните села, които обявиха, че ще започнат дългосрочен протест и ще блокират "Дунав мост" до промяна на ситуацията.

Общинските съветници се обединиха и зад варианта камионите да бъдат спирани по бул. "България", а не каквото е предложението на АПИ да бъдат пренасочвани към северното платно на пътя Русе - Мартен в посока Силистра. От агенцията вече са направили проект, който предвижда и построяване на кръгово на входа на Мартен, където камионите да обръщат.

Общинският съветник Александър Неделчев се възмути, че ние ще сме първите в Европа, които от път ще направят паркинг. А кметът на Мартен Димо Тонев определи проекта като абсурден, защото другото платно ще стане двупосочно, нищо че няма банкети, а колоните ще останат, с тях и боклуците.

Хората искат камионите изобщо да не спират в града, а преди него и при увеличен трафик – на други места в страната. Настояват още по-голям процент от парите от "такса мост" да остават в Русе и да се разпределят не според дължината на отсечката, а според нейната натовареност и амортизация. За 2020 година в държавната хазна от таксата са влезли 26 милиона лева, а през 2021 година – 37 милиона лева.

Днес старейшините гласуваха и да се обяви конкурс с отстъпено право на строеж на буферен ТИР паркинг върху общински имот за 700 камиона. Изискванията към фирмата са да бъде построен до 9 месеца и от съоръжението общината да получава минимум 600 хиляди лева на година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
газови доставки
Бум на коклюш в България
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: