Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общината ще плати 5000 лева на потрошена по леда русенка
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 25.02.2017Коментари (0)4449
©
Община Русе да плати 5000 лева обезщетение на потрошена по леда русенка, реши Окръжният съд в дунавския град. Районните магистрати отказали на жената исканото възмездие, но тя обжалвала пред по-висшата инстанция. На 6 януари М.Л.Д., се подхлъзнала и паднала на заледена улица в Русе, като счупила дясната си ръка. 

Във фаталния следобед, близо до двора на механотехникума, жената се подхлъзнала и паднала, поради наличието на сняг върху пътното платно, който заради минусовите температури бил замръзнал, били се образували коловози, както и ледена кора.

Придвижването на хора и автомобили било затруднено, на повечето места тротоарът не бил почистен, затова единственият начин за предвижване бил по уличното платно, което обаче не било опесъчено или третирано с луга. 

В резултат на подхлъзването и падането изпитала остра и силна болка в дясната си ръка, тъй като инстинктивно се подпряла на нея и коленичела. В Спешното отделение на болницата било установено, че е получила счупване на долния край на лъчевата кост на ръката, поради което й е извършена гипсова имобилизация за срок от 30 дни от китката до лакътя.

В резултат от получените телесни увреждания, русенката търпяла силни болки непосредствено след счупването, като не можела да пие обезболяващи лекарства, защото били противопоказни за други нейни заболявания. Не можела да се обслужва сама без дясна ръка, като и към настоящия момент не е преодоляла болките и дискомфорта от това. Разчитала на помощ от близките си за елементарните си нужди, в това число и поставяне на инсулин, което било жизнено важно за нея. 

След премахване на гипса ръката й се оказала разместена и не зараснала в правилно положение, което налагало лечението да продължи оперативно. Такава операция не можело да бъде извършена заради диабета, от който страдала и по която причина нямало да понесе имплантите, които следвало да й бъдат сложени. 

Окръжният съд намери за неправилни изводите на първоинстанционния съд за недоказаност по делото на причинната връзка между противоправното поведение на ответника Община Русе, изразяващо се в неизпълнение на задължението да почиства от сняг и лед общинските пътища и тротоари и настъпилата вреда за ищцата. 

Община Русе предяви в условия на евентуалност обратен иск срещу третото подпомагащо лице – фирма "РПС – Русе – П. С." ЕООД, коят отговаря за снегопочистването. Тя ще трябва да изплати 1000 от исканите 5000 лв обезщетение. Разноските п делото са 1343 лв и също ще бъдат платени от Община Русе.



Източник: в. "24 часа"

Още по темата: общо новини по темата: 203
23.10.2017 »
09.10.2017 »
20.04.2017 »
19.04.2017 »
14.03.2017 »
21.02.2017 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: