Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общинската администрация в Русе е с нова структура, вижте от кога влиза в сила
Автор: Екип Ruse24.bg 08:53 / 26.01.2024Коментари (0)466
© Община Русе
На днешното си заседание Общинският съвет в Русе одобри предложените промени в структурата на общинската администрация. Решението бе прието с 32 гласа "За“, 8 съветници бяха против и 9 гласуваха "Въздържал се“.

Новата структура ще влезе в сила от 1 март, като след внесено предложение за изменение се премахва длъжността заместник-кмет по сигурност и обществен ред, съответно и йерархическата зависимост от него към двете дирекции "Обществен ред, сигурност и защита на потребителите" и ,,Цифровизация, информационна и мрежова сигурност". Те ще останат на пряко подчинение на кмета на общината. С това решение зам.-кметовете на Община Русе ще са 6, като дирекциите се увеличават от 11 на 16.

Екологията, опазването на околната среда, чистотата на въздуха, адаптацията към промените на климата и управлението на отпадъците като един от най-важните приоритети за града се обособява в самостоятелен ресор. Той ще бъде на пряко подчинение на заместник-кмет по "Опазване на околната среда и комунални дейности“. Ще се подсилят дейностите по озеленяване, опазване чистотата на града, адаптация към климатичните промени и управлението на дейности, свързани с опазване на чистотата на атмосферния въздух. Досегашната дирекция "Екология и транспорт“ се заменя от нова самостоятелна дирекция “Екология и зелена градска среда“, като общинските предприятия “Комунални дейности" и “Паркстрой" ще бъдат в този ресор.

С решението за промяна на структурата функциите на ресор "Хуманитарни дейности“ ще бъдат поети от нови три ресора - “Образование и култура“, "Спорт и младежки дейности“ и "Социални, здравни дейности и транспорт“.

Предвид очакваното увеличаване обема на работа по предстоящото кандидатстване на общината по програми и проекти в новия програмен период и по Националния план за възстановяване и устойчивост досегашният ресор "Икономика и международно сътрудничество“ се преструктурира в ресор "Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“. На мястото на отдел “Международно сътрудничество и проекти" се създава нова дирекция "Икономика, инвестиции, международно сътрудничество и проекти“.

Ресорът на заместник-кмета по "Устройство на територията“ остава непроменен. На негово пряко подчинение ще са дирекция "Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“ и дирекция "Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол".

Дирекциите "Местни данъци и такси“, "Административно обслужване“, “Финансово-стопанска", “Правни дейности", както и секторът "Управление на административния сграден фонд, снабдяване и ведомствен транспорт“, като част от общата администрация ще бъдат на пряко подчинение на секретаря на Общината. Към него ще функционира и нова дирекция - "Контрол по срочността на документооборота, канцелария и комуникации“.

С новата административна структура на институцията се цели оптимизация на процесите и политиките на местната администрация в контекста на динамично променящите се предизвикателства и нужди, както и осигуряване на необходимите предпоставки за реализиране на управленската програма за мандата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: