Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обявиха конкурс за карикатура
Автор: Екип Ruse24.bg 14:16 / 01.07.2010Коментари (0)421
©
Творбите ще бъдат показани в изложба в Русенската художествена галерия на 3 октомври
Национален конкурс за карикатура "Какво мисли България за Германия!?" - Смехът на народите в образи, организира Международно дружество "Елиас Канети", научи Ruse24.bg.

Темата е достатъчно разнолика и актуална през годините, та до днес от гледна точка на история, образование, култура, спорт, иновации. Пътеката, по която криволичат отношенията между двата народа, има много интересни обрати, позитивни и отрицателни емоции, сформиращи едно разностранно отношение на България към германския народ и държава. Във връзка с тези противоречиви настроения, надеждата на организаторите на конкурса е да се пресъздаде по хумористичен начин всичко, свързано с тази тема.

В конкурса могат да участват професионални карикатуристи и любители над 18 години. Всеки участник има право да представи не повече от 3 творби във формат не по-голям от А3. Карикатурите могат да бъдат цветни или черно-бели, изпълнени в класическа или дигитална техника. Краен срок за изпращане: 31 август.

Карикатурите се изпращат на адрес: РХГ, ул. "Борисова" 39, Русе. Необходимо е участниците да изпратят кратка автобиография и снимка на автора. Данните на всеки участник (трите имена, заглавие на творбата, адрес, телефон за контакт, електронна поща) трябва да бъдат описани на гърба на всяка карикатура.

Жури в състав Елена Великова, Валентин Георгиев, Елизабет Хорнунг, Пенка Ангелова и Бернд Янинг, ще селектира карикатури за изложбата и ще определи следните награди: първо място - 500 лв., второ място - 300 лв., трето място - 200 лв., две поощрителни - 2 х 100 лв.

Не се заплаща такса за участие в конкурса. Организаторите не носят отговорност за повреди на карикатурите до получаването им. Пощенските разходи са за сметка на участниците. Организаторите не поемат ангажимент за връщане на изпратените карикатури. Нараняващи човешкото достойнство, както и расистки карикатури няма да бъдат допуснати до участие в конкурса.

Откриването на изложбата и награждаването ще бъде на 3 октомври в Русенската художествена галерия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: