Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Огромен интерес към куклените спектакли за възрасни в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 19:39 / 11.04.2024Коментари (0)648
©
На 12 април, петък, от 19:00 ч. в залата на Куклен театър – Русе ще се състои специално събитие, вдъхновено от лиричните стихове на поета Жак Превер, съобщиха от театъра.

Местата за ексклузивния показ са вече изчерпани, което показва нарастващия интерес към куклените спектакли за възрастна публика.

"Любовта към човека по време на война" е плод на интензивно творческо изследване на актьорите от Куклен театър – Русе и създателите на Театрална компания Puppet's Lab Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, което се провежда в дунавския град от 1 до 12 април.  Събитието е ексклузивно и ще се проведе само веднъж.

След дни на усилена работа в лабораторията, в която взе участие и хореографа Явор Кунчев, артистите ще представят своят уникален поглед към света на поета Жак Превер, преживял и двете световни войни. Чрез движение, слово и музика те ще изследват човешките проявления като омраза, конфликти и борби за власт, издигайки се над тях с послания за разбирателство, съпричастност и мир.

Въпреки че често се възприема като детско забавление, кукленият театър има богата история в разглеждането на зрели теми за възрастна аудитория.

Такива продукции позволяват да се разглеждат дълбоки и сложни теми чрез изкуството на куклите по нестандартен и провокативен начин. Веселка Кунчева и екипът ѝ са известни с творческата си работа в областта на кукления театър за възрастни, а на русенската са познати от миналогодишното им гостуване на "Аз, Сизиф“ и "Полетът на къртицата“, като част от националното турне на Puppet’s Lab през 2023.

През месец април русенската публика може да се наслади също и на носителя на "Икар“ 2020 за най-добър куклен спектакъл "Пинокио“, както и на гостуващата продукция на Куклен театър – Бургас и Център за изкуства "За Родопите“ по творбата на Туве Янсон "Филифьонката, която вярваше в бедствия: 20 години по-късно“.

През настоящия сезон, спектаклите за възрастни в Куклен театър – Русе се играят всеки четвъртък от 19:00 часа с малки изключения. Програмата на театъра може да бъде открита на уебсайта на културния институт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: