Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Още едно признание за Русенския университет
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 16.07.2019Коментари (0)901
© Ruse24.bg
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Русенският университет "Ангел Кънчев“ получи ново, заслужено признание за политиката си на предприемачески университет в България и Европа чрез включване като единствено висше училище от Източна Европа в Международен консорциум за насърчаване на предприемчивите университети. Тази университетска мрежа се нарича BeyondScale и ще се финансира по програма ЕРАЗЪМ+ чрез нов проект под номер 612887-EPP-1-2019-1-AT-EPPKA3-PI-FORWARD, който стартира от септември 2019.

Създаването на мрежата BeyondScale е резултат от активното взаимодействие на участващите партньорски организации с Европейската комисия по направлението HEInnovate – Иновации във висшето образование. Инициативата на Европейската комисия HEInnovate (Насърчаване на предприемаческите университети в Европа), възниква през 2014 г. Тя застъпва визията, че университетите са в центъра на икономическото развитие и социалното единство на Европа и света. Със своята всеобхватна мисия, университетите образоват граждани, подготвят изследователи, професионалисти, изобретатели и предприемачи. Те произвеждат висококвалифициран човешки капитал, нужен на европейските икономики за повишаване на конкурентоспособността и подпомагане на социално-икономическото развитие и единство. С възможностите си да развиват интердисциплинарните изследователски умения и опит в сложните проблеми на нашето общество, университетите по градове и региони действат като центрове за диалог и обмен на иновации и знания.

За участие в мрежата BeyondScale са одобрени 12 водещи в предприемаческото обучение и академичния обмен институции от седем европейски държави:

Австрия: WPZ Research GmbH и The University of Applied Sciences Campus Vienna (UAS Campus Vienna);

Ирландия: Institute of Technology Cork; Dublin City University и The Higher Education Authority (HEA);

Португалия: Polytechnic Institute of Viana do Castelo и Universidade NOVA de Lisboa;

България: University of Ruse “Angel Kanchev";

Холандия: NHL Stenden University of Applied Sciences и Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) - University of Twente;

Германия: DAAD – Германска агенция за академичен обмен;

Испания: Joint Research Centre – Seville.

Целта на проектния консорциум BeyondScale е в периода 2019 - 2023 да създаде мрежа от висши училища и национални институции, които прилагат подхода HEInnovate. Предвидено е да се разработят добри практики, които да се представят пред национални и местни институции.

Включването на Русенския университет в тази международна мрежа не е случайно. През 2018 той бе организатор и домакин на международната конференция "HEInnovate – Институционална промяна във висшето образование“, на която бе представено осмото измерение на предприемаческата активност - Дигиталната трансформация - област, в която Русенската Алма Матер има водещи позиции в България и Европа. Форумът се проведе като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. По-рано през 2014 г. Русенският университет е сред 5-те български висши училища, препоръчани от МОН на Европейската комисия и преминали успешен мониторинг на обучението по предприемачество и иновации. Ежегодно представители на Русенския университет са неизменно сред поканените от Европейската комисия да представят своя опит и добри практики на международни конференции по линия на HEInnovate с гости от всички страни членки на Европейския съюз.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: