Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Още може да се включите в конкурса "Моят Левски"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 10.02.2021Коментари (0)541
©
Една седмица остава до крайния срок, в който ученици и студенти могат да се включат в конкурса за рисунка "Моят Левски“. Припомняме, че инициативата е под патронажа на областния управител Галин Григоров, а организатор е Военният клуб в Русе. В нея могат да участват ученици от първи до дванайсети клас, както и студенти. Те са разделени в четири възрастови групи, а именно първа от 1 до 4 клас, втора от 5 до 8 клас, трета от 9 до 12 клас и четвърта за студенти.

Участниците могат да нарисуват портрет на Левски, да го изобразят в цял ръст или свободно да интерпретират случки от живота на Дякона. Творбите трябва да са с размер 50/35 см., изработени с материали по избор като молив, туш, перо, пастели, акрилни бои, акварел, маслени бои и други подобни.

До момента желание за участие в конкурса са изявили 60 младежи от 15 български града. Сред тях са деца от Русе, София, Бургас, Велинград, Велико Търново, Несебър, Ловеч, Добрич и др. Дори има и една четвъртокласничка от Молдова. Става дума за Анастасия Келеш от Чадър-Лунга.

Творбите могат да бъдат изпращани до 16 февруари включително на следния e-mail адрес: vcr-konkursi@abv.bg. Резултатите ще станат ясни на 19-ти този месец. Тогава се очаква да бъдат връчени и наградите на призьорите във всяка от възрастовите групи лично от областния управител Галин Григоров. "Радостен съм, че все повече младежи проявяват интерес към родната история и желаят да опознаят миналото ни такова каквото е! Без цензура, без преиначаване на фактите и без измислени думи като присъствие! Наш дълг е да съхраним българщината и да напомним на тези след нас, че паметта на героите трябва да бъде жива! В днешните времена патриотизмът не е отживелица, а белег за принадлежност.“, сподели още Григоров. Предвижда се най-добрите творби да бъдат подредени в изложба след премахване на противоепидемичните мерки. За повече подробности в хода на конкурса може да следите и официалната фейсбук страница на Военния клуб: https://www.facebook.com/Voenenklub.

Председател на журито, което ще оценява работите на участниците, е Вергиния Пенчева, а членове са Георги Пасев и Таня Пасева, които са бивши преподаватели по изобразително изкуство, а сега художници в Държавния куклен театър в Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: