Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
От днес електронното таксуване в градския транспорт на Русе вече е факт
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 02.12.2015Коментари (1)618
©
От днес започна таксуването с електронни карти в превозните средства на масовия обществен градски транспорт в Русе.

Билетите за еднократно пътуване на хартиен носител с баркод се издават от водача на превозното средство от фискален принтер и важат за едно пътуване без прекачване.
Електронните карти и билетите, издадени от водача се маркират чрез доближаването им до валидатора, а при успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят "Картата е таксувана успешно".

При електронна карта, доближена до валидатора се извежда наличната стойност в картата и възможността за електронен билет, който може да бъде закупен. Пътникът избира една от възможностите чрез натискане на съответното поле върху сензорния дисплей. Картата се доближава отново за извършване на таксуването. При успешно таксуване се чува еднократен звуков сигнал и се извежда съобщение в зелен цвят "Картата е таксувана успешно". При неуспешно таксуване се чува трикратен звуков сигнал и се извежда съобщение в червен цвят "Картата не беше таксувана".
Издадените до момента абонаментни карти, които не са с изтекъл срок, продължават да важат.

Контролът в превозните средства се извършва от служебни лица - контрольори, със специални устройства, които проверяват дали в картата има зареден валиден период/стойност, както и дали картата е била таксувана в превозната средство и дали еднократният хартиен билет с баркод е валиден.

Превозните документи са: билети за еднократно пътуване на хартиен носител без прекачване; билети за еднократно пътуване с или без прекачване на електронен носител; билети за таксуване на личен багаж на хартиен носител; билети за таксуване на личен багаж на електронен носител; предплатени периоди (абонаментни карти), заредени в електронна карта; билети за таксуване на нередовен пътник на хартиен носител.

Електронното таксуване се реализира по проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата и модернизиране на обществения градски транспорт.

Тази публикация е създадена в рамките на проект "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе", в изпълнение на договор BG161PO001/1.5-03/2011/005 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Русе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
само РУСЕ остана с наи ло6ият градски транспорт,за какво е това електронно таксуване ,като автобусите са под всякаква критика
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: