Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Отказаха да удължат договора на концесионера на подлеза на "Печатни платки", заради лошото му състояние
Автор: Екип Ruse24.bg 17:17 / 21.09.2023Коментари (0)338
© Община Русе
Общинските съветници в Русе отказаха да удължат договора на концесионера на подлеза на "Печатни платки“. Дружеството е поискало още 8 години и 3 месеца на договора, който изтича през 2025 г., но искането не бе удовлетворено. Общината също изложи аргументите си защо не е съгласна с желанието на концесионера.

Към настоящият момент всички обекти, намиращи се в подлеза, в т. ч. магазини, складови помещения и тоалетни не функционират. Входните врати са заключени, а прозорците са затворени с плътни пана. Мазилката по стените е компрометирана, на места подкожушена, има следи от влага, стените са изрисувани с графити. Мазилката по тавана на места липсва, със следи от течове и влага. Осветителните тела от тавана са премахнати, като осветлението в подлеза се осигурява от няколко тела тип луничка, монтирани в преградните пана на търговските обекти в подлеза. Подовата настилка е увредена, има осезателни петна от физиологични нужди и боя, а външните стълби и подходи не отговарят на нормативните изисквания за достъпност. В един от неработещите търговски обекти е разположена шахта на мръсния канал, която при обилни валежи прелива, съобщава РусеМедиа.

Във връзка със състоянието на подлеза и неудобството за преминаващите граждани от малката му ширина, в Община Русе постоянно постъпват телефонни обаждания и писмени сигнали, които се изпращат на концесионера ЕТ "Иво Иванов – Ивона" за предприемане на незабавни действия за привеждане на подлеза в чисто и безопасно експлоатационно състояние. От служители на Община Русе се извършват регулярни проверки на място с изготвяне на констативни протоколи и снимки, като за състоянието на подлеза концесионерът се уведомява своевременно.

Към концесионера ЕТ "Иво Иванов-Ивона“ многократно са отправяни устни и писмени препоръки за предприемане на съответните действия за отстраняване на нередностите, с оглед гражданите на град Русе да разполагат с обезопасено, поддържано и почистено подземно съоръжение. Въпреки последните препоръки от м. юли за измиване на подлеза и подходите към него, денонощно осигуряване на по-силно осветление, боядисване на стените и тавана, привеждане в изправност стълбищата и рампите за инвалидни и детски колички, като неотложна част от безопасността и сигурността на хората, преминаващи оттам, към настоящия момент не са предприети никакви мерки за изпълнението им от страна на концесионера ЕТ "Иво Иванов-Ивона“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: