Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха 160 тона ничии слънчогледови семена
Автор: Екип Ruse24.bg 11:33 / 20.09.2010Коментари (0)302
© Ruse24.bg
Русенските инспектори от отдел "Проверки" на НАП откриха 160 тона слънчогледови семена и още 12 тона техни отсевки, за които няма желаещ да докаже, че са негови. От началото на миналата седмицата приходните служители заедно с представители на териториалното звено на Националната служба по зърното и фуражите проверяват площадките за складиране на зърно в региона.

В двора на бившето АПК - Бяла, който е извън регулацията на селището, те се натъкнали на първата безстопанствена грамада от 100 тона слънчоглед и отсевките. Тя била в нерегистриран до момента склад, за който се оказало, че се води на името на К. М., след като го закупил от родителите си. Той твърдял, че има договор за наем с физическо лице от Полски Тръмбеш, но в него не се посочвало и съхраняване на зърното в склад, за което са необходими специални документи.

Контрольорите установили, че между името на лицето и посочения му в договора ЕГН няма съответствие. Не могло да се изясни и с каква цел наблизо изчаквали голям камион за превоз на зърно, притежаван от К. М., след като слънчогледът не бил негов, а и "Фадрома" за насипни товари без регистрация и документи за собственост, която уж била на брат му Е. М.

Същата схема се повторила и на друга площадка в района, където били складирани още 60 тона слънчоглед. В този случай собственик на парчето земя се оказала Б.М. - майката на К. М. и беленска строителна фирма, която е изградила върху него хале. На въпроса за произхода и собствеността на зърното жената отговорила кратко и ясно - "... На Осман от Градище..! ". И в този случай никакви документи не изяснявали нито кой е производител на зърното, нито кой е негов купувач или продавач!

Екипът от приходни инспектори на НАП в Русе веднага е запечатал двете зърноплощадки, за да предотврати извършването на действия с имуществото в тях и да го обезпечи като доказателство до приключване на цялостната проверка за изясняване произхода и собствеността на зърното. Освен това, русенските инспектори за първи път в своята практика са отправили искане до съдебна инстанция за продължаване на обезпечителните мерки с още 45 дни. Те са се явили на съдебно заседание в Беленския районен съд, който е потвърдил, че има необходимите основания за това.

Със съдействието на полицаите в РПУ - Бяла от ромското семейство са изискани обяснения, в които става ясно, че всички те не получават доходи нито от трудови правоотношения, нито от дейност като еднолични търговци, нито от дивиденти за участия в дружества по Търговския закон и декларират, че са безработни. В хода на проверката, обаче, са получени сведения, че те разполагат с много пари, карат скъпи автомобили - собствени и на лизинг, дострояват и надстрояват притежавани от тях жилища, за което нямат разрешение и одобрение от Община - Бяла. Единият от братята и съпругата му имат по едно висящо досъдебно производство за контрабанда на цигари без бандерол.

Всички тези обстоятелства ще бъдат взети под внимание при предстоящата проверка от НАП - Русе за техните доходи и платени данъци и осигуровки.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лято 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: