Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха Международното Дунавско винарско изложение
Автор: Екип Ruse24.bg 15:45 / 26.06.2016Коментари (0)828
©
Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов присъства на откриването на третото издание на Международното Дунавско винарско изложение "BLUE & WINE EXPO" 2016 във фоайето на Доходно здание.

Изложението е обвързано с отбелязването на Международния ден на река Дунав (29 юни) и има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие.

Кметът Стоилов сподели: "Щастлив съм, че днес за трети пореден път присъстваме на Дунавско винарско изложение. Това е един уникален бранд, който е значим за туристическия бизнес, а нашият град има специално запазено място в тази ниша."

На събитието присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, както и организаторът Станимир Стоянов - председател на Съюза на енолозите в България, който разкри, че за първи път ще бъдат дегустирани вина от Молдова, а най-добрите сред всички предстои да бъдат отличени след дегустацията. Аделина и Мадлен от вокална група "Приста" със своите изпълнения се погрижиха за доброто настроение на всички присъстващи.

До сега "BLUE & WINE EXPO" е било реализирано в рамките на международен проект "Пътят на римските императори и Дунавският път на виното - RER-DWR II", финансиран по Програма "Подкрепа за подобряване и насърчаване на устойчиви транснационални тематични туристически продукти" на Главна дирекция "Предприятия и промишленост" на Европейската комисия, по който Община Русе беше партньор. Тази година изложението се организира от Дунавския компетентен център със седалище в Белград (Сърбия) и е подкрепено от Община Русе и Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Събитието събра винопроизводители от четири крайдунавски държави - Сърбия, Хърватия, България и Румъния. В рамките на изложението се дава възможност да популяризирани потенциалът, произтичащ от сертифицирането на "Пътят на римските императори и Дунавския път на виното" като културен маршрут на Съвета на Европа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: