Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха документалната изложба "150 години Русенска община"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:52 / 05.02.2015Коментари (0)430
Днес във фоайето на регионална библиотека "Любен Каравелов" бе открита документалната изложба "150 години Русенска община". Това е експозиция, посветена на една изключително важна годишнина в историческия календар на града ни. 

На събитието присъстваха зам.-областният управител на Русе Станимир Станчев, вицеконсулът на Генералното консулство на Руската федерация в Русе Андрей Малекей, председателят на Общински съвет - Русе - засл. проф. Васил Пенчев, зам.-кметовете на Община Русе - Димитър Наков и Наталия Кръстева, гл. архитект на Община Русе - Живка Бучуковска, ректора на РУ "Ангел Кънчев" - проф. Христо Белоев, директора на РБ "Любен Каравелов" - Теодора Евтимова, началникът на отдел "Държавен архив"-Русе Стефка Маринова както и гости, студенти и ученици.

Наков поздрави инициаторите на отбелязването на 150-годишнина от полагане на основите на русенската Община. Той увери русенци, че и в този момент общинска администрацията работи в името на все по-добро комуникиране, подпомагане работата с гражданите и връзката им с всички институции на територията на общината. Той пожела успех на изложбата и покани всички, които имат желание да се запознаят с историята и с кметовете на града, да я разгледат. 

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Русе, която предостави експонати, свързани с нейната дейност през последните няколко години. В изложбата могат да се видят ценни документи, снимки, книги и публикации в периодични издания, свързани с годишнината.

Презентация с русенските кметове в периода от 1878 г. до днес и приноса им за развитието на Общината беше също част от събитието.

В края на тържественото откриване Община Русе дари книги на Русенската библиотека. Дарителското свидетелство бе връчено на зам.-кмета Димитър Наков от директора на РБ Теодора Евтимова. Документ, свързан с дейността на библиотеката от началото на 20-и век, дари и русенецът Румен Кузов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Бюджет 2024
Абитуриентски балове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: