Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха новата супер зала в Русе, нарекоха я бижу и най-модерната в цяла България!
Автор: Екип Ruse24.bg 08:42 / 24.07.2015Коментари (6)5180
"Булстрад Арена" е бижу в сърцето на Русе. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при официалното откриване на новата многофункционална зала в града.

Лентата на "Булстрад Арена" прерязаха министър- председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и румънският министър на спорта Габриела Сабо, народни представители и представители на общината. 
 
Министър Павлова подчерта, че залата ще съчетава спортни и културни събития, което я прави уникална не само за Русе, но и за цялата страна. 

"Благодарение на усилията на кмета и неговия екип в последните години Русе разцъфна. Само по европейските програми инвестициите в Русе са над 200 млн.евро. Ето защо смятам и ще повторя, че Русе е "перлата на Дунав", каза още регионалният министър. 

Тя пожела на всички да ползват новата придобивка със здраве. 

"Искам да си пожелаем тук много български спортисти да получат своите заслужени първи места и медали и с гордост да слушаме националния химн", каза още Лиляна Павлива. 

"Булстрад Арена" е най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България, което е изградено на базата на публично-частно партньорство.

Разполага с 5100 седящи места, а капацитетът й е до 8000 души. По време на събития в употреба може да влезе и теренът - както за спортни състезания от най-висок ранг (волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис), така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 посетители. 

Уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. 

Цялото спортно оборудване - настилки, кошове, мрежи е от професионален клас. На разположение е и собствен паркинг за 1100 автомобила.

Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на обществения комплекс са над 55, 8 млн.лв. в, от които частният инвеститор е осигурил близо 37 млн.лв. 

През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лева от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината.

Веднага след приключване на официалната церемония официалните лица се отправиха на специална разходка из залата. В същото време публиката се разсмя на шегите на Димитър Туджаров - Шкумбата, който зарадва русенци и с множество награди - билети за бъдещи събития в залата.
 
Празникът за русенци започна още в ранния следобед. Въпреки жегите пред  "Булстрад Арена" забавленията на две сцени включваха DJ парти, баскетболни уроци, забивки и демонстрационни мачове от различните тимове на Дунав Русе, футболното шоу "Човекоджага", изпълнения на вокална група "Слънце‘‘ и забавните приказки на Ники Станоев, които оживяха нарисувани на живо пред посетителите.

Разбира се, короната в откриването беше концертът на примата Лили Иванова, която развълнува до сълзи всички присъстващи с изключителните си изпъления на най-големите си хитове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.07.2015 г.
0
 
 
Господин премиер, към Вас се обръщам отделно. Бях се притеснил, че няма да можете да присъствате на откриването. Тези главоболия покрай Конституцията вярно отнемат значителна част от времето Ви. Обаче такава ЛЕНТА как да я изпусне човек?! Бъдете жив и здрав, като Ви носи радост - режете! Моля Ви само за едно - тази дъвка с пътя Русе-Велико Търново, изплюйте я най-накрая. Русенци това го слушат от години и години. Преди всеки избори се изтупва от паяжината и се пуска в обръщение. И Лилито /Павлова, позволих си да Ви цитирам/ сяда с пергела и триъгълника и чертае. А 2017-та я сте на власт, я не сте, кой да Ви пита тогава за днешното обещание. Чудя се да ви напомням ли що народ загина на този път?
Aнонимен
на 25.07.2015 г.
0
 
 
Сега сериозно. Това откриване беше дълго очаквано от русенци. Да е честита и дано дръпне града напред! Въпреки външния си вид на летяща чиния, въпреки помпозното си име... Възможностите на таза зала са наистина големи. Бих подсказал на мениджърския екип например това- залата във Варна е неофициален дом на националния отбор по волейбол /мъже/. Дали Русенската зала не би могла да стане такава за дамския отбор? Или на баскетболистките? Дамският баскетбол намери своето място в Русе. Имам, обаче, някои въпроси. Строежът вляво от залата-дали ще остане на фаза строеж през следващите 30-40 години? По подобие на залата. Градският стадион, който оформя спортен комплекс, заедно с новата зала, зала "Ялта" и прилежащите игрища-кога ще стане малко по-съвременен? С козирки, осветление и т.н. За клубния стадион на "Дунав" по добре да не се отваря дума.
0
 
 
Задача за математици: "Лентата на "Булстрад Арена" прерязаха министър- председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и румънският министър на спорта Габриела Сабо, народни представители и представители на общината. /цитат/". Пита се: колко дълга е била лентата?
Aнонимен
на 24.07.2015 г.
0
 
 
То негативизъм, че има, има. Ама май е основателен. Вчера откриха, днес продължават с ремонтите. Два пъти ипотекирана!!! Хубава работа, ама типично по нашенски. Лили Иванова напълни залата, а след това? Какво правим?
0
 
 
Сега остава да и осигурят присъствие...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: