Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха реконструирания общински пазар
Автор: Екип Ruse24.bg 17:16 / 26.09.2012Коментари (0)973
©
Днес, беше официално открита реконструираната част на Централният Общински пазар в Русе. Лентата прерязаха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общинския съвет засл.проф. Васил Пенчев и управителят на "Общински пазари" ЕООД г-н Кунчо Кунчев. Сред официалните гости на откриването бяха зам.-кметът по "Икономика, инвестиции и собственост" Даниела Шилкова и директорът на дирекция "Правни дейности" Елка Дочева.

На церемонията беше представена новата реконструирана част на карето на група 12 на Централния Общински пазар. То е изградено преди 45-50 години и не е ремонтирано и поддържано от тогава.

Цялата площ е малко над 1000 кв. м. и се използва главно за складове, а търговска дейност се извършва под навеса с търговски маси пред тях. През 2012г. беше предвиден ремонтът на южната част от около 400 кв. м..Целта е оптимизиране на разходите на Дружеството и намаляване на нежелателните последици при ремонта върху търговията на наемателите и дейността на целия пазар. Разработен беше проект, разделен на три етапа включващ южна част, северна част и централна част. Извършеният включва:

- изработка на цялостна метална покривна конструкция с независима от сградата конструкция, покрита от покривни сандвич-панели със снегозадържане и система за отвеждане на дъждовни води, която замени всички самоделни конструкции съществуващи там и вредните азбесто-циментови покривни листи;

- изграждане на нови настилки от тротоарни плочи, подмяна на старите бордюри сляганията около канализационните шахти;

- монтаж на нови дограми, зазиждане на неизползваемите входове и пълна промяна и обновяване на фасадите;

- пълен ремонт на използваните помещения и привеждането им в състояние, отговарящо на изискванията за търговия с хранителни продукти с подови сифони, теракотна настилка и окачен таван;

- ремонт и боядисване на фасади и стени;

- нова ел. инсталация, водопровод и канализация;

- Снегозадържащи съоръжения на покрива и п
©
реди зимния сезон ще бъде монтирана инсталация от реотани за топене на леда в улуците и тръбите за отвеждане на дъждовните води. 

- възстановяване на използваните там търговски маси. 
 
Ремонтът е продължил близо 3 месеца, като през това време за всички наематели, които работят в реконструираната част беше осигурена възможност да не прекъсват търговската си дейност, като за целта, бяха изградени временни търговски маси в централната част на пазара.

Всичко е изградено и направено със собствени средства на общинското дружество. Наемните цени за търговските маси и складовете остават същите, но заеманата площ и възможностите които предлагат за търговия са многократно по-добри.

Окончателно завършване на проекта се очаква през 2013г., което ще позволи разполагане на два реда нови търговски маси в централната част на карето. Това ще реши проблема с недостига на търговски площи за плодове и зеленчуци и сега пустеещото място в центъра на пазара ще се започне да работи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Пролетни бури удариха страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: