Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Овладян е пожарът в "Дунарит", разследващи започват оглед
Автор: Екип Ruse24.bg 12:25 / 28.09.2019Коментари (0)690
©
В цеха на военния завод "Дунарит" край Русе от снощи няма тлеене и дим. Пожарът, който избухна около 11,00 часа вчера, е засегнал от една трета до половината от производственото помещение, съобщи днес изпълнителният директор на предприятието Петър Петров.

Той каза, че снощи е влязъл на своя отговорност в цеха. Цехът е с големина 1200 кв. м, като в него се снарядяват авиационни и артилерийски бомби - т.е., металната част на боеприпаса се запълва с взривни вещества, предаде БТА. "Видях, че вътрешните помещения са опушени, от високата температура стъклата са изпочупени, около половината от покрива, който е метална конструкция, е деформиран", обясни Петров.

По думите му в склада е имало около тон взривни вещества. Петров коментира, че дори и да е имало експлозия опасността е била за самия цех. Големият риск, който вчера е съществувал, е пожарът да се разпространи в близката гора, но за щастие до това не се е стигнало. Петров обясни също, че помещенията на завода са проектирани така, че ако има инцидент в единия цех, то той да не може да се разпространи към съседни складове.

"Имам самочувствието на знаещ човек в тази област. Затова не искам да спекулирам и няма да коментирам какви са вероятните причини за инцидента. В нашата професия, когато има такъв случай, не остават веществени доказателства. Оттам нататък започват хипотези - много вероятни, по-малко вероятни", обясни Петров.

Собственикът на завода Емилиян Гебрев коментира, че не подозира злоумишлени действия. По думите му заводът ще заработи от понеделник сутринта. Когато огледите на разследващите приключат, в цеха ще започнат ремонтно-възстановителни дейности. Според Гебрев предприятието ще се справи в срок с всички заявени поръчки, тъй като е добре организирано.

Ръководителят на сформирания кризисен щаб и областен управител на Русе Галин Григоров заяви, че до изтичане на задължителния 24-часов срок наблюдението с дрон ще продължи, като на място са също служители на противопожарната служба и на полицията. По думите му предстои разследващи да влязат за оглед в цеха.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: