Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Петър Даскалов: Има идея за изграждане на втори Дунав мост край Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:03 / 17.06.2010Коментари (0)478
© Ruse24.bg
Необходимо е изграждането на втори Дунав мост в района на пристанището на село Пиргово. Това заяви на заседание на Областния съвет за развитие зам.-областният управител Петър Даскалов. Даскалов посочи, че идеята е на експертна комисия за развитие на главната пътна мрежа в региона на Русе.

До идеята за изграждането на втори мост се е стигнало, имайки предвид близостта на града до столица на Румъния, развитието на Европейския съюз и сегашното лошо състоянието на Дунав мост 1. Даскалов посочи обаче, че идеята към момента не е приоритетна.

Като друга по-важна реконструкция на пътища в региона, необходима за справяне с основните проблеми на пътната инфраструктура, Даскалов посочи удвояването на пътищата I - 5 Русе - Велико Търново и пътят А - II Русе - Варна. Според него тези дестинации трябва да се превърнат в пътища от магистрален тип. Има възможност още тази година пътят да бъде заложен като проектиране, заяви зам.-областният управител.

Според Даскалов тези дестинации в малко по-късен етап много лесно биха могли да се превърнат в магистрала. Пътят ще се проектира с възможност за вкарване на аварийно платно. При четирилентов път трафикът ще може да бъде поеман в порядъка от 25-30 години за вбъдеще, каза още Даскалов. Той посочи, че за извеждането на транзитния трафик от Русе е възможен Южният обходен път. Комисията предлага той да започне от пътния възел на бул. "България" за разклона на Николово. Участъкът от тази точка до Дунав мост ще остане същия. Според вижданията на комисията обходният маршрут ще тръгва в посока юг и ще достигне до път A - II за Варна в района на ДЗС - Русе . От там той ще преминава през Красен и ще достигне достига до пътя за Велико Търново, южно от кв. "Долапите". Според тези виждания целият трафик ще се изнесе извън града, а бул. "България" остава градска улица.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: