Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов: Русе е общината с най-много социални услуги
Автор: Екип Ruse24.bg 14:40 / 02.10.2015Коментари (0)1017
©
"Русе е общината с най-много социални услуги. През последните четири години на територията на община Русе построихме три Центъра за настаняване от семеен тип, които приютиха 42 деца и младежи с увреждания. Така предоставихме възможност за работа на 49 специалисти в социалната, образователната и здравната сфера. Подбрахме и обучихме 26 приемни семейства, които предлагат приемна грижа за 57 деца, лишени от родителска грижа". 

Това заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов в отчета си за свършеното в сферата на социалните услуги в общината през изминалите четири години. 

Пламен Стоилов заяви, че за този период е била ремонтирана сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Райна Гатева", където понастоящем се предоставят услугите "Наблюдавано жилище" и "Център за настаняване от семеен тип за лица с психични увреждания". Изграден е и нов жилищен блок към Дома за възрастни с деменция "Приста", а в Дома за възрастни хора с физически увреждания "Милосърдие" е подменена дограмата. Сградата на филиала на дома в кв. "Средна кула" е газифицирана.

"Разкрихме и "Звено за услуги в домашна среда" за предлагане на социалните услуги "Домашен помощник" и "Социален асистент". Техни потребители са 148 души - хора с увреждания и самотно живеещи възрастни. Създадохме и обществена трапезария, която целогодишно предлага топъл обяд на 100 души и осигурява заетост на 12 представители на рискови групи", става ясно от отчета на Стоилов.

Кандидатът за кмет на Русе допълни, че към настоящия момент общината предлага седем нови социални услуги в разкрития "Комплекс от интегрирани социални услуги за деца от 0 до 3 г.", Център за настаняване от семеен тип, Звено "Майка и бебе", Дневен център за деца с увреждания, Семейно-консултативен център, Център за майчино и детско здраве, Център за подкрепа на приемната грижа
©
и осиновяването и Център за психично здраве за деца. 

"Важна социална услуга за Русе е и "Добрият самарянин" по инициатива на Русенската католическа организация "Каритас". Това е първият приют за бездомни на територията на Северна България с капацитет 60 места. Беше разширен териториалният обхват на Домашния социален патронаж в кварталите "Средна кула" и "Долапите", и в село Басарбово, а от 2014 г. се доставя храна и по домовете за стари хора и лица с увреждания във всички населени места в общината", подчерта Стоилов.

По думите на кандидата за кмет Пламен Стоилов само за три години Община Русе постига съществен ръст в привличането на средства за социални услуги от републиканския бюджет - от 3,8 млн. лв. през 2012 г. до 6,3 млн. лв. през 2015 г., а благодарение на европейските проект са осигурени работни места на 191 русенци като лични асистенти, които се грижат за 193 души - възрастни и деца с увреждания.

Още по темата: общо новини по темата: 120
28.11.2015 »
23.11.2015 »
09.11.2015 »
08.11.2015 »
07.11.2015 »
06.11.2015 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Световна черна хроника
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: