Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов свика Щаба за координация на СНАВР при тежки зимни условия
Автор: Екип Ruse24.bg 15:15 / 23.09.2010Коментари (0)575
©
Днес, в Областна администрация Русе се проведе заседание на Щаба за извършване на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при екстремални зимни условия. Заседанието беше водено от Областния управител на Русе Пламен Стоилов и в него участие взеха кметовете на oбщини от oбласт Русе и ръководителите на всички ресорни ведомства и структури, които представиха доклади за готовността на представляваните от тях институции за посрещане на зимната обстановка.

Областният управител Пламен Стоилов отбеляза, координацията между ресорните институции е на добро ниво и не трябва да се допускат тежки за oбластта ситуации. Пламен Стоилов информира участниците, че през следващите 4 години републиканската пътна мрежа ще бъде поддържана от консорциум, в който влизат фирмите Автомагистрали Черно море и М-ТРАНС.

Във връзка с отбелязаните от някои кметове затруднения поради недостиг на финансов ресурс, Областният управител ги призова, да конкретизират в писма до него размера на неразплатените до момента средства, за да може той да съдейства за разрешаването на този проблем. Пламен Стоилов заяви още, че се очаква в началото на месец октомври Общините Иваново и Сливо поле да получат одобрените им средства във връзка с обявеното миналата зима бедствено положение в тези общини.

Областният управител призова кметовете на общини при сключване на договори за зимно почистване на общинските пътища да не се допуска дублиране на една и съща техника в различни райони. Той допълни, че при необходимост и след съгласуване с Министерство на отбраната, може да бъде осигурена и използвана военна техника за справяне със затруднена обстановка.

По време на заседанието беше обсъден и реда за обмяна на информация между отговорните институции с цел постигане на бърза и адекватна комуникация.

В рамките на Щаба стана ясно, че институциите в Област Русе са предприели нужните мерки за качествена подготовка за посрещане на зимния сезон и ще бъдат положени всички необходими усилия за защита на населението и инфраструктурата при усложнени метеорологични условия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искат закриването на въглищни централи у нас
Изграждане на Национална детска болница в София
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: