Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Плеяда от звезди ще радва русенската публика през юни
Автор: Силвия Станева 17:06 / 01.06.2019Коментари (0)884
През месец юни публиката в Русе ще може да се наслади на висока концентрация от звезди на сцената. В последният месец от театралния сезон, Драматичен театър "Сава Огнянов“ ни предлага три гостуващи спектакъла и четири собствени продукции. В постановките зрителите ще могат да видят Георги Кадурин, Христо Гърбов, Михаил Билалов, Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Стефка Янорова, Георги Къркеланов както и младите звезди от сериала "Скъпи наследници“ Юлиян Петров и София Бобчева.

Програмата на театъра започва на 06 юни със спектакъла "Белла фигура“ от Ясмина Реза. Представлението е продукция на Театър "Българска армия“, а режисурата е на Антон Угринов. На 11 и 12 юни русенската публика ще може да избира между романтичната комедия с необичайно заглавие "Докато тя умираше…“ от съвременната руска писателка Надежда Птушкина и "Двама съвсем голи мъже“ на нашумелият французин Себастиан Тиери. Главните роли в двата спектакъла на русенският театър са поверени на Михаил Билалов, Мария Сапунджиева, Филип Аврамов и блестящите актьори от русенската трупа. На 18 юни Христо Гърбов ще се включи в авантюристична "Любов с гръмотевици“, а дни след това ще бъде даден старт на Международен фестивал "Живи статуи“ 2019, за който театърът ще даде пълна информация през следващата седмица, но датите са сигурни: 20, 21, 22 и 23 юни. За момента от културния институт споделят, че това ще е най-пищното издание до момента и за това има причина – фестивалът става на 5 години! На 21 юни, в съпътстващата програма на фестивала, любителите на театъра в зала ще могат да гледат камерният спектакъл "Камъни в джобовете“ от 19 часа в който участва звездата от "Скъпи наследници“ Юлиян Петров, а на 23 юни ще можете да го видите в партньорство с друга звезда от сериала – София Бобчева. Звездният тандем може да гледате в най-новата продукция на русенския театър "Три сватби и едно възкресение“ .

Ден след края на "Живи статуи 2019“ ще се състои и закриването на театралния сезон. На 24 юни от 19 часа на голямата сцена, Младежки театър "Николай Бинев“ – София ще закрие театралната година със спектакъла "Иначе казано“ от Флориан Зелер. Режисьор на спектакъла "Иначе казано" е Владимир Петков, а в ролите ще можем да се насладим на играта на две актриси от трупата на Младежки театър "Николай Бинев“ – Мариана Миланова и Рая Пеева, както и на специалното участие на Георги Кадурин и Веселин Калановски. Спектакълът започва като обикновена вечеря с приятели, но неочаквано равновесието в главите на домакините бива разклатено. Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си са основните въпроси, които се задават в това представление. Пълната програма на Драматичен театър Русе можете да откриете на адрес www.rusetheatre.com. Резервации и справки на касата на театъра (всеки делник от 10 до 14ч. и от 14:30 до 18ч.). Театърът може да следвате и във Фейсбук на @TeatarRuse, а Международен фестивал "Живи статуи“ 2019 на @FestRuse. Очаквайте ни скоро и в URBO App.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: