Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Поп гони злото от прокълнат блок в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:33 / 31.10.2012Коментари (0)1930
© Монитор
Молебен, който да прогони злото, надвиснало над домовете им. Така ще търсят спасение от черната серия съседите в русенския блок "Некрасов". Във вторник те погребаха 79-годишната Пенка Атанасова, която бурята събори от терасата на 15-ия етаж. Тя е седмата жертва за последните 12 г. в прокълнатия блок на централната улица "Борисова".

"Кълне ли ни някой? Дори молебенът, отслужен за здраве от отец Йордан от близката църква "Свети Георги", не ни помогна", вайкат се русенци от квартала. И бързат да споделят всичко, което знаят за съседката си. Добра и сговорчива жена била Пенка Ангелова. И изключително грижовна към цветята си, казват всичките й комшии. Дългогодишното хоби издава подредената цветна тераса на последния жилищен етаж. Възрастната жена преди десетина години останала вдовица и оттогава живеела сама в своя апартамент. "Добро семейство. Пенка години наред е работила в "Арда", а мъжът й все помагаше за едно и друго по блока", спомня си тяхна съседка. Повечето от хората в "Некрасов" живеят в блока вече от четири десетилетия.

Жилищната сграда е построена през 70-те години на миналия век. Тя е един от първите многоетажни блокове в крайдунавския град.

В понеделник сутринта Пенка вероятно е решила да прибере сандъчетата си с цветя от балкона. Силният вятър от 50 км/час и тежката саксия обаче повлекли пенсионерката, предполагат в блока. "Малко след 8 часа се чу силен трясък. После клиенти извикаха, че е паднала жена", разказа Марин Узунов, който е собственик на барчето под жилищната кооперация. Неволни свидетели на трагедията станали няколко мъже, които рано сутринта пушели пред заведението. Хората позвънили на тел. 112, веднага на мястото пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, но жената вече била издъхнала. Вероятно е била покачена на столче, загубила е опора под краката си и така е политнала надолу, коментираха в квартала. До безжизненото тяло на жената лежало зелено сандъче за цветя. А части от него и вчера бяха разпръснати в градинката пред блока.

Нелепата смърт на Пенка събуди стари страхове в "Некрасов". Тя е поредната жертва в черната серия, на която са станали свидетели живеещите 66 семейства в прокълнатия русенски блок.

Крак повлича трагедия, при която семейство загива в зверска катастрофа. Още няколко фамилии от блока били почернени в пътни инциденти, а на косъм от смъртта се разминават съсед и съседка на улицата.

Сред най-кървавите драми е жестоко убийство на 6-ия етаж в блока. Преди години обезумял съпруг размазва с брадва черепа на жена си.

Мъжът обичал да пийва, заради което вкъщи често имало скандали. Една вечер той насякъл съпругата си в семейното легло, спомнят си наплашени съседи.

Отчаян дядо пък полетя от 14-ия етаж. Домът му се намирал точно под апартамента на нелепо загиналата Пенка. Дядото страдал от различни болести, и накрая в отчаянието си вероятно е решил да скочи от терасата. Друг съсед пък открили мъртъв в мазето. В черната серия се вписа и младеж, който не е от блока, но бе открит издъхнал в общия коридор на жилищната сграда. Според хората в "Некрасов" момчето умряло от студ.

Сред най-кървавите трагедии в блока е и още едно зловещо убийство. Мъж удуши майка си и я подпали. Престъплението е от юли 2009 г. 43-годишният русенец живеел заедно с възрастната жена в блока. Според съдебната експертиза жертвата е била душена с кабел от зарядно устройство на телефон и с ръце. След като извършил убийството, мъжът отишъл да си купи цигари и водка.

По-късно запалил апартамента и отишъл при бившата си жена, за да плати издръжката на двете си деца. Предал и събрани от жилището семейни ценности. Преди задържането си опитал да си пререже вените, но като не успял, заспал на улична пейка. На следващата сутрин се върнал на местопрестъплението, където го чакала полиция.

"Прокоба превърна блока ни в ковчег", повтарят съседите. През лятото на 2009 година те извикаха поп да прогони злите сили. Литургията бе отслужена по настояване на живеещите в 15-етажния блок. След като свещеникът освети 10 литра вода, собствениците на апартаментите поръсиха жилищата и коридорите в сградата и си пожелаха повече да не стават свидетели на подобни трагедии.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Изчезнал мъж в село Новачене, разследват убийство
България и Войната в Украйна
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: