Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Постепено се нормализира движението в района на Дунав мост при Русе
Автор: Цвети Христова 14:43 / 07.02.2024Коментари (0)460
Постепено се нормализира движението в района на Дунав мост при Русе, научи Ruse24.bg. От Областна администрация Русе съобщиха, че е приключил протестът на земеделските производители в Русенско. Припомняме, че по-рано през деня те блокираха за няколко часа движението по кръговото кръстовище в района на Дунав мост, което доведе до километрични колони от чакащи автомобили от двете страни на границата.

Подобни блокади имаше в цялата страна по ключови пътни артерии. На място със ситуацията се запозна заместник областният управител Георги Георгиев, който поиска от компетентните институции да се предприемат всички необходими действия за осигуряване на безпроблемното придвижване на автомобилите след приключване на протеста.

Заместник областният управител информира и префекта на окръг Гюргево Флорентина Станкулеску за ситуацията на българска територия. От Областната дирекция на МВР постоянно патрулираха в района. Същевременно бяха указани и обходни маршрути в региона, така че да се избегне блокирането на придвижването в областта. Полицията спираше камиони и в съседните на Русе области Разград, Велико Търново и Стара Загора на подходящи за целта места.

Това се наложи, както заради протестите по места, така и за да се избегне струпването на повече тежкотоварни автомобили в района на граничния пункт. Георгиев е в постоянен контакт с всички институции, като е създадена организация, която да гарантира максимално бързото преминаване на моторните превозни средства в посока от и към северната ни съседка. От Регионална дирекция "Гранична полиция“ и Териториална дирекция "Митница Русе“ също са предприели всички необходими мерки за улесняване на трафика.

Въпреки пътните блокади през вчерашния ден през ГКПП "Дунав мост“ при Русе за последните 24 часа от страната са излезли 2100 автомобила, от които 1511 са тежкотоварните. В България са влезли също над 2000 превозни средства, като отново по-голямата част са камионите – повече от 1400. Преминаването за леките коли не е затруднено. На моменти обаче тапи се образуваха и на моста, тъй като съоръжението е само с две ленти. Трафикът се очаква да остане интензивен и през утрешния ден.

Още по темата: общо новини по темата: 280
24.04.2024 »
25.03.2024 »
20.03.2024 »
15.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: