Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пожарната в Русе с нови автомобили и екипировка
Автор: Екип Ruse24.bg 16:24 / 26.10.2010Коментари (0)498
© Ruse24.bg
Пожарните служби в Русе ще бъдат оборудвани с нови автомобили, съвременна екипировка и средства за лична защита.

В румънския град Кълъраш днес беше подписан договор, който е резултат от политиката на МВР за подобряване на материално-техническата база и условия за работа на служителите

Договор за подобряване на оперативно-техническите възможности за реакция при извънредни ситуации в граничния район Гюргево-Русе бе подписан в регионалния офис на Съвместния технически секретариат на Оперативната програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 година. Подпис под документа сложи директорът на ОДМВР - Русе комисар Светослав Първанов, водещ партньор по проекта е ОДМВР - Русе и партньор 2 - Окръжният съвет на Гюргево.

Работата по него започва преди две години, когато през октомври 2008, Областно звено "Пожарна безопасност и спасяване" в ОДМВР-Русе и Окръжен инспекторат за извънредни ситуации - Гюргево при Генералния инспекторат за спешни ситуации на Министерството на вътрешните работи и административната реформа на Румъния започнаха работа по разработване на две проектни предложения с разменено лидерство по Програмата за трансгранично сътрудничество (ТГС) Румъния-България 2007-2013 година. Няколко месеца по-късно, на 30.04.2009 г., след упорита работа в Регионалния офис на Оперативната програма в град Кълъраш, Румъния служители от ОДМВР-Русе и Окръжен съвет на Гюргево внесоха разработените две проектни предложения с разменено лидерство по Оперативната програма, които да бъдат финансирани от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР), съфинансирани от националните бюджети и собствено съфинансиране, както е според регламента.

През април т.г. в ОД МВР - Русе бе получено уведомително писмо от Съвместния управляващ комитет на програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България - 2007-2013, че окончателното решение на Европейския фонд за регионално развитие е за финансиране на проекта, по чието изпълнение водещ партньор е ОДМВР-Русе. Одобрен за финансиране от ЕФРР е и проектът с водещо изпълнение от страна на Окръжния инспекторат на Гюргево.

Договорът е с продължителност 21 месеца, със подписването стартира и изпълнението му. Предвижда се районните управления "Пожарна безопасност и спасяване" в Русе да бъдат оборудвани с нови противопожарни автомобили и друга модерна специализирана техника за гасене и аварийно-спасителни дейности, с автостълба, автомобил с висока проходимост, с оборудване на Център за дихателна защита, както и с най-съвременните екипировки и защитни средства за служителите. Стойността на проекта в полза на българската страна е 3 406 559,60 евро.

Предстои сключването на договор за национално съфинансиране (в размер на 13% от стойността на проекта) с Министерство на регионалното развитие и благоустройството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: