Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Правят украински автобуси в Русе?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:26 / 11.12.2012Коментари (2)2234
©
Днес областният управител на Русе Стефко Бурджиев се срещна с посланика на Украйна в България г-н Микола Балтажи. В работната среща взеха участие и двамата заместник областни управители Веско Маринов и д-р Андриан Райков, както и ръководителят на икономическия отдел към украинското посолство г-н Марк Мартинюк.

"За трети път съм в Русе. Винаги усещам особено топло отношение към мен и срещам много приятели", каза посланик Балтажи в началото на разговора. Той разказа на своите събеседници за някои от настъпилите промени в Украйна, сред тях наскоро провелите се парламентарни избори и парафираното споразумение за асоцииране на Украйна към ЕС, което представлява важен документ свързан с подкрепата за основни реформи, икономическо възстановяване и сътрудничество. Микола Балтажи коментира, че Украйна напредва в своето икономическо развитие въпреки кризата, и добави, че страната активно инвестира в инфраструктура, пътища и други проекти в различни области. 
 
В хода на разговорите г-н Бурджиев засегна темата за навигацията по р. Дунав, и подчерта факта, че тежкият проблем с корабоплаването води до икономически загуби за много европейски държави. Балтажи увери губернатора на Русе, че реката е приоритет и за Украйна, която вече работи по укрепването на черноморските си брегове и може да сподели своя опит освен в тази сфера, и в областта на продълбаването на речни дъна. По думите на посланика украинска компания, базирана в Измаил, може дори да подпомогне реализирането на проекти по Дунавската стратегия, насочени към подобряването навигацията на реката и да се включи като партньор на български екипи по проекти.

Интересна част от двустранната среща бе и представянето на украинските автобуси LAZ, които много скоро ще се произвеждат и в България. КомпаниятаLAZ - Украйна (Лвовски автобусни заводи) е със сериозно намерение да прави инвестиции в България като се очаква фирмата да разкрие още идната година завод в Габрово. След срещата в кабинета на областния управител, Бурджиев и Балтажи се отправиха към паркиралия в центъра на Русе демонстрационен автобус и разгледаха как е устроен. 

Машината, която ползва само метан и е снабдена с двигател на МАN, освен традиционния комфорт предлага на пътниците и рампи за трудноподвижни хора. Микола Балтажи поясни, че компанията-производител е склонна да инвестира и в други региони като Русенска област например, в случай, че машините представляват интерес и са необходими на областта.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.12.2012 г.
0
 
 
Ха ха ха. Някогашния промишлен център се е превърнал в гнусно село пълно с идиоти имащи самочувствие до небесата.
0
 
 
Звучи изключително добре! Промишленост в някогашния промишлен център на България. Дано!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: