Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Предоставят нови възможности за хората с увреждания
Автор: Екип Ruse24.bg 09:50 / 06.06.2024Коментари (0)944
© фейсбук
Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ обявява конкурс по националната програма за заетост на хората с увреждания. По програмата се отпускат средства за осигуряване на достъп до действащи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, както и за приспособяване на съществуващи работни места, съобщиха от ОА-Русе.

Част от средствата са насочени за оборудване на нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съответстващи на характера на тяхното заболяване, а също и за квалификация и преквалификация, съответно обучение за професионално и служебно развитие.

Максималният размер на субсидията по първите три компонента е до 20 000 лева, а по втория до 2000 лева на лице с трайно увреждане. По-подробна информация може да се намери в Методика за финансиране на проектни предложения на работодатели/органи по назначаване по Национална програма за заетост на хората с увреждания, публикувана в сайта на АХУ в рубрика: Проекти / програми, НПЗ по чл. 44, ал. 1 от ЗХУ.

Конкурсната документация е публикувана на интернет страницата на Агенцията в рубриката “Проекти и програми“ – НПЗ по чл. 44, ал. 1 от ЗХУ. Проектните предложения, ведно с изискваните документи, се подават в папка подредени систематично, по ред описан в таблица за оценка на административното съответствие /приложение 3/, и с придружително писмо в деловодството на АХУ до 17.07.2024 г., всеки работен ден до 17.30 часа, по един от следните начини:

1. На място, в деловодството на Агенция за хората с увреждания, на адрес: гр. София, 1233, ул. "Софроний Врачански" № 104-106, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи.

2. Чрез лицензиран пощенски оператор с обратна разписка с пощенско клеймо или чрез куриер, на посочения в т.1 адрес, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи.

3. По електронен път, при условията и по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ - e-mail: ahu_zaetost@mlsp.government.bg.

Непосредствено след подаване на проектното предложение всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения. Полученият входящ номер доказва, че проектното предложение е подадено в срок. Допълнителна информация може да бъде получена на следния телефонен номер: 02/9318095.

Припомняме, че Агенцията за социално подпомагане обяви и процедура за подбор на кандидати за осигуряване на високотехнологични помощни средства по проект "Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания“ по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Информация за процедурата, заедно с всички документи, необходими за кандидатстването, са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията, на електронния адрес ТУК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: