Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Представители на УНИЦЕФ и Украйна посетиха Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:56 / 25.11.2023Коментари (0)642
© Община Русе
Представители на УНИЦЕФ България и делегация от Украйна са на посещение в Русе и се срещнаха с кмета Пенчо Милков. Визитата е с цел обмяна на опит във връзка с успешно приключилия процес на деинституционализация на децата от специализираните институции в града и разкриване на нов тип алтернативни услуги, близки до семейната среда. Тя е по препоръка на УНИЦЕФ България и Европейската комисия.

На срещата присъстваха и представители на министерствата на труда и социалната политика, здравеопазването и образованието и науката, както и на областни администрации от Харков и Волинь, Украйна.

"Русе прие бежанската вълна от Украйна, още преди да сме получили указания от държавата. И досега продължаваме своята политика за подкрепа на бягащите от военни конфликти,“, заяви Пенчо Милков. Той представи предприетите от Община Русе мерки за разкриване на нов тип социални услуги, насочени към подкрепа на деца и родители, както и към възрастни хора в невъзможност от обслужване. Разгледана бе и ролята на УНИЦЕФ и неправителствените организации за съвместната работа.

По-късно делегацията посети ДГ "Пинокио" заедно със заместник-кмета Енчо Енчев. Гостите разгледаха новите специализирани кабинети за работа с деца - сензорната и солната стая, както и кабинета за безопасност на движението.

В сградата на бившия Дом “Майка и дете" чуждестранната делегация се запозна с дейностите в новоразкритите яслени групи по проект на Община Русе, където здравно-профилактични грижи получават деца от 10 мес. до 3 години. Те посетиха и социалните услуги в  Дневен център за деца с трайни увреждания, Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания за ранна интервенция, Център за настаняване от семеен тип за деца с потребност от постоянна медицинска грижа, Център за настаняване на деца и младежи с трайни увреждания – за децата от закрития дом от с. Могилино и Дневен център за лица с трайни увреждания, вкл. с тежки увреждания.

В Комплекса за социални услуги за деца и семейства гостите се запознаха с работата на екипа и с ползвателите.

Обмяната на опит ще продължи с посещение на социалните услуги в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Надежда“ и в бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи "Св. Д. Басарбовски“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: