Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Проектът за енергийна ефективност на българските домове бележи напредък
Автор: Екип Ruse24.bg 14:26 / 10.10.2012Коментари (0)1279
©
Заместник-областният управител Андриан Райков адмирира положителния резултат от развитието на една от малкото инициативи по оперативни програми насочена директно към гражданите - проекта за енергийна ефективност на българските домове. Той бе представен от Никола Кибритев - директор на дирекция Регионална енергийна агенция. Докладът на г-н Кибритев върху проект "Енергийно обновяване на българските домове" бе изнесен по време на проведеното вчера заседание на Областната комисия по конкурентоспособност и условия на труд. 

Г-н Кибритев посочи, че за Северен централен регион вече има избран проектен мениджър - "ЕнЕфект консулт - Русе" и добави, че се надява всички граждани да могат много скоро да видят изпълнени проекти и санирани сгради. През пролетта на 2013 година предстои и провеждане на информационна кампания във връзка с проекта, финансовият ресурс по който е 50 млн. за България. По време на заседанието на комисията стана ясно още, че по-голямата част от заявленията за обновяване на жилища идват от Русе и Свищов, докато от Силистра например няма такива. 

Освен напредъка на този проект, по време на заседанието на комисията, чийто председател бе заместник областният управител, бяха обсъдени и въпроси, свързани с работата на Инспекцията по труда - Русе за деветмесечието на 2012 година. Ирена Николаева, директор на дирекция Инспекция по труда, изнесе резултати от направените проверки на множество предприятия през изследвания период. Основните констатирани нарушения са свързани с неизплащане на трудови възнаграждения, забавяне на документи при прекратяване на трудови правоотношения и неспазване на работното време. Положителни фактори са намаляване на заетите лица без трудови договори през тази година, както и спазване на трудовото законодателство от работодателите. За отчетения период също така не са били поискани разрешения за работа на малолетни, докато за същия период през 2011 година са поискани и издадени две такива. Като основен извод и тенденция г-жа Николаева посочи задълбочаването на нарушенията, свързани с трудовите правоотношения - основно неизплащането на трудови възнаграждения. 

В рамките на срещата, Маргарита Николаева - директор на РЗИ - Русе, съобщи за наличието на 12 служби по трудова медицина на територията на областта и добрата практика през последните години за масово извършване на профилактични прегледи и лабораторни изследвания на работната среда, което се включва в разработването на годишните анализи за оценка на риска. 

В заключителната част на заседанието г-жа Камелия Златанова, изпълнителен директор на ОИЦ - Русе представи информация относно напредъка и развитието на Оперативна програма за развитие на конкурентоспособността на българската икономика и Оперативна програма за иновация на предприемачеството. Една от констатациите бе, че по ОП "Конкурентоспособност" в Русе са били сключени най-много договори към 29 септември тази година - 52 на брой.


Още по темата: общо новини по темата: 87
11.04.2024 »
04.04.2024 »
28.03.2024 »
07.03.2024 »
29.02.2024 »
07.02.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: