Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Програма на фестивала "Аз, градът"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:20 / 25.06.2014Коментари (0)522
На 26 юни програмата на фестивала за съвременна градска култура «Аз, Градът» 2014 продължава със старт на проекта «Съзнателно кино», един забавен експериментален проект, който в четири последователни дни ще провокира въображението на русенци. В мобилна кабинка във формата на ретро кинокамера зрителите сами ще избират финала на 15-минутния филм «Помисли!», в който главните герои са артистите Деси Тенекеджиева, Михаил Мутафов, Марин Маринов, Борис Касиков и Даниела Викторова. 

Пътуващата кинокабина на 26 юни е в Парка на младежта, на 27 юни в кв. "Здравец-Изток", пред блок "Енергетик", на 28 юни в кв. "Дружба 3" пред Кауфланд и на 29 юни - в заключителния ден на фестивала "Аз, Градът", на площад "Свобода" пред Съдебната палата.

На 26 юни от 18 ч. в Русенската художествена галерия е финалът на проекта на Художествената галерия "Русе през камера обскура". Ще бъдат представени резултатите от тридневния уъркшоп по безобективна фотография с обучители Райна Власковска, Младен Миланов и открита изложбата на Райна Власковска "Lensless Mind" - безобективна фотография и соларография. 

В пространството пред галерията на ул. "Борисова" 39 ще бъде монтирана инсталация-модел на камера обскура с покана за участие към публиката. Всеки желаещ ще може да погледне в обекта, предлагащ нови възприятия.

Събитието "Звуци и картини от Русе" се премества на 26 юни от 19 ч. в зала "Европа" (Доходно здание). Промяната в програмата се наложи, поради разразилата се буря на 24 юни.

Зрителите ще могат да проследят третата част на аудиовизуалната импресия по проект на Сдружение "Европейски пространства 21". Експерименталният пърформанс "Звуци и картини от Русе" съчетава музикални изпълнения на живо и VJ сет на дигитално съдържание, структурирани в осем епизода. 

Партньор в реализацията на събитието е Биг Бенд - Русе с диригент Димчо Рубчев. Творческият екип е в състав: VJ Андрей Тотев, дигитално съдържание Арена Медиа, идея и режисура Димитър Липовански, монтаж Теодор Мечев, редактор Цвета Ненова, звук Венцислав Михов.

Вечерта на 26 юни турнето на радио и телевизия The Voice ще срещнат русенските фенове с най-актуалните български изпълнители - Мария Илиева, Михаела Филева, Били Хлапето и Криско, Жана Бергендорф, Сантра, JJ, Pavel и Venci Venc', Dexter. Част от музикалното събитие са и DJ Doncho и G Style, а хореография е поверена на танцова формация VS Dance. Началото е в 20 ч., на площада пред Общината.

Два последователни дни - петък и събота, Клуб "Европеистика" ще представи на кея проекта "Русе - град новатор". Той пресъздава някои от най-интересните неща, случили се за първи път в Русе, под формата на експозиция от макети по модела на съоръжението "Мини Европа" в Брюксел: първата жп линия, първата кинопрожекция, първите улични фенери и павирани улици, първата географска карта, първото номериране и именуване на улици, първата бирена фабрика "Света Петка", първият асансьор, първата българска печатница. В съботния ден Биг Бенд - Русе ще се включи със специален концерт в атмосферата на Стария Русчук.

Необичайна изненада ще поднесе фестивалът за съвременна градска култура "Аз, Градът" на жителите на кв. "Селеметя" в петък - 27 юни. "Отвъд границите" е мотото на програмата, която популярният в България и Европа български оркестър "Карандила" ще представи в дворното пространство на бившето училище "Св. св. Кирил и Методий". Гост-музикантите от Сливен, с ръководител Иван Черкезов, ще миксират в атрактивна селекция пиеси и творби от традиционния евъргрийн репертоар с музикалното богатство и мултикултурно послание на балканската традиция и фолклор.

Към серията нови градски пространства тази година се прибавя и хижа "Приста" с реализацията на 10. юбилеен Международен Мото Рок Фест в Русе, с главен организатор Мото Клуб "The Thunders". 

На 27 и 28 юни за любителите на мотоспорта организаторите предлагат разнообразни състезания с мотоциклети и атракции - атрактивно каране, състезание за скорост, игри с публиката, голям рок концерт, дискотечно парти и други забавления и атракции. 

Вечерта на 27 юни предлага на русенските меломани среща на различни поколения русенски джаз музиканти. Проектът "Джаз под звездите" на Клуба на дейците на културата при ОП "Русе арт" ще събере на една сцена - пред Доходното здание, познати и нови имена на русенския джаз, сред които Даниел Джумалийски, Стилян Киров, Генади Цанков, Анатоли Ангелов, Светослав Неделчев, Жана Василева и най-младите - джаз триото от Училището по изкуствата на Николай Димитров, Исаак Енчев и Асен Станчев. Началото е в 21 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Убийство във Ветрино, задържано е 16-годишно момче
Абитуриентски балове
Академичната общност излиза на протест
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: